Așa da sau așa nu? – Regulile micropigmentării

Una dintre cele mai însemnate invenții în domeniul estetic este micropigmentarea. Tot mai des aleasă de doamne și domnișoare, procedura amintită este, de fapt, un tatuaj cosmetic realizat cu ajutorul unui ac steril special, menit să penetreze pielea și să introducă pigmentul în stratul ei superior.

Așa da! Realizată în mod corect, micropigmentarea nu afectează derma și nici firele naturale din sprânceană. Așa nu! Realizată greșit, poate avea drept urmare apariția cicatricilor, ceea ce nu ne dorim.

Așa da! Micropigmentarea are ca scop, în primul rând, corectarea unor asimetrii ale feței, în special a celor de la nivelul sprâncenelor, ochilor și buzelor și mai apoi evidențierea anumitor trăsături precum: ochi mai frumos conturați, cu aspect odihnit, ridicați din punct de vedere optic, sprâncene simetrice și buze senzuale, augmentate vizual doar din pigment. Așa nu! Micropigmentarea nu urmează trenduri și nu este indicat ca o clientă să vină cu poza altei femei spunând că își dorește sprâncene identice. Dacă o micropigmentare nu este personalizată, nici efectul ei nu va fi unul plăcut.

Așa da! Micropigmentarea este un tatuaj semipermanent. Deși este definită ca fiind un tatuaj permanent, trebuie să știți că, în cazul micropigmentării, rezultatele nu durează toată viața, fiind indicate retușuri și întreținere anuală. Retușul ne ajută să stabilizăm mai bine pigmentul în piele și să corectăm micile goluri rămase după procesul de vindecare. Nu toate persoanele au nevoie de retuș. Dar o întreținere anuală, pentru împrospătarea aspectului, este chiar recomandată. În cazul în care clienta nu mai dorește să își refacă anual micropigmentarea sprâncenelor, în decurs de câțiva ani acestea își vor pierde în totalitate culoarea, lucru perfect normal atâta timp cât lucrarea a fost realizată corect din punct de vedere tehnic. Așa nu! Este nerealist dorim ca un machiaj semipermanent să țină o viață. Preferințele se schimbă, pielea se lasă, motiv pentru care trebuie să fim mereu deschiși la îmbunătățiri.

Așa da! Micropigmentarea are loc după o consultație amplă, după o simulare din creion, astfel încât clienta să fie bine informată ce presupune această procedură, iar tehnicianul să înțeleagă așteptările, dorințele și stilul de viață al fiecărei cliente, împreună ajungând la un consens și la un rezultat satisfăcător. Așa nu! Clienta vrea sprâncene/buze/pleoape identice cu ale altcuiva sau din contră, micorpigmentistul își impune cu forța punctul de vedere, astfel încât nu va ține cont de dorința clientei.

Așa da! Atunci când ne referim la sprâncene, micropigmentarea se poate realiza în trei tehnici diferite: tehnica fir cu fir, tehnica pudrată și tehnica hybrid. Un tehnician bine pregătit, cu o experiență vastă în domeniu, trebuie să realizeze toate tehnicile pentru a le adapta în funcție de nevoile și dorințele clientelor, pentru a obține un rezultat natural. Așa nu! Dacă o persoană își dorește sprâncene fir cu fir, deși tipului său de ten i se potrivește tehnica powder, este un lucru greșit. Același principiu este aplicat și în cazul pleoapelor sau buzelor.

Important! Trebuie să se țină cont și de tipul de ten atunci când se apelează la micropigmentare. În cazul unui ten gras, cu pori dilatați, culoarea se pierde mult mai repede din cauza excesului de sebum, astfel se revine chiar și la zece luni pentru întreținere. Un ten normal sau uscat poate reveni la 12 sau chiar 18 luni. A da vina pe micropigmentist pentru s-a estompat prea repede pigmentul, știind că tipul de ten este gras, este un exemplu de… așa nu!

Așa da! Imediat după procedura de micropigmentare, sprâncenele sunt mai intense și au o formă mai groasă. Acestea se temperează pe măsură ce se finalizează procesul de vindecare. Vindecarea durează între cinci și zece zile, timp în care trebuie respectate regulile de îngrijire post-procedură ce sunt comunicate de către technician. La fel se întâmplă și după micropigmentarea buzelor sau zonei ochilor. După procedură, este obligatoriu să se evite sala, piscina sau sauna, deoarece transpirația și clorul pot afecta culoarea pigmenților. Așa nu! Clienta trebuie să se ferească de razele UV, să evite praful, să ia o pauză de la tratamentele faciale până la căderea cojițelor, să nu nu frece sau zgârie zona tratată și să nu rupă cojițele, oricât de tentant ar fi. După ce acestea au căzut, este recomandată utilizarea unei creme cu protecție solară. Chiar dacă în timpul procedurii se utilizează echipamente sterile și de unică folosință, dat fiind faptul că pielea este agresată, există riscul apariției infecțiilor. Ca atare, zona trebuie îngrijită conform recomandărilor.

Așa da! Folosim anestezic tip cremă înainte și în timpul procedurii pentru a nu simți durere intensă. Așa nu! Nu se consumă cafea, băuturi energizante și medicamente vasodilatatoare pentru a nu experimenta dureri.

Așa da! Pigmenții cu care se lucrează într-o clinică ar trebui să fie medicinali, astfel încât să fie exclus riscul de alergii. Așa nu! Dacă pigmenții utilizați nu sunt stabili în timp, migrează în piele și provoacă și reacții alergice, înseamnă că nu sunt de calitate și va urma o plângere din partea clientei nemulțumite.

 

 


Follow Us On Instagram