de Erika Mogyorosi
Din 2007 iunie Erika este instructor la NailShop.ro.
A urmărit cursuri de perfecţionare susţinute de personalităţi ale domeniului ca: Valentina Denisenko, Oksana Pashek, Krisztina Kalmar, Barbara Ujvari, Eva Darabos.
În 2010 s-a clasat pe locul 4 la Campionatul Naţional Nail Artist din Ungaria la Categoria Construcţii unghii din gel, după care a câştigat Concursul NailLook 2010 la Categoria Construcţii unghii din gel şi a obţinut locul 2, la acelaşi Concurs la categoria Nail art.
În ultimii 4 ani a ţinut peste 30 de cursuri, şi a învăţat sute de doritoare misterele acestei meserii superbe. Tot în această perioadă a devenit şi mămică.
Fetiţele vor împărtăşi cu siguranţă dragostea pentru frumos a părinţilor lor!
Cum interacţionează culorile?
Culori complementare: Fiecare culoare are una complementară, care e situată faţă în faţă cu ea (roşu-verde, galben-violet, roşu violet-verde gălbui, roşu portocaliu – albastru violet). Culorile complementare dau un contrast armonios cu perechea lor, intensificând efectul acestora. Contrastul iese cel mai bine în evidenţă atunci când una dintre culori este dominantă.
Culori asemănătoare: Aceste culori se situează una lângă cealaltă pe roata de culori, deci se aseamănă între ele, contrastul fiind de această dată, unul neînsemnat.
Perechi de culori: Vibraţia şi tensiunea pe roata de culori este dată de culori care sunt apropiate una de cealaltă, cum ar fi, de exemplu, perechile: violet-albastru, roşu-galben.
Alegerea conştientă a culorilor
Teoria culorii aplicată în practică înseamnă să folosim culorile în mod conştient, ca să exprime ceva, să aibă un mesaj. În alegerea culorii trebuie să fim conştienţi: să nu folosim culorile fără scop.
Culorile calde dau o senzaţie însorită, plină de lumină, radiind veselie şi fericire.
Culorile reci dau o senzaţie de seriozitate, impun autoritate, simbolizează puterea, forţa şi încrederea.
Ce “culoare” eşti?
Roşu: Simbolizează focul şi puterea, denotă pasiune, captează atenţia. Sugerează energie şi patimă.
Portocaliu: Este combinaţia a două culori: roşu şi galben. Simbolizează bucuria, lumina, fericirea. Este o culoare care aminteşte de seninătatea copilăriei.
Galben: Galbenul pur este o culoare veselă, denotă caracterisiticile pozitive ale culorii: veselie, inteligenţă, optimism, seninătate, energie şi fericire.
Verde: Reprezintă natura, are proprietăţi de vindecare. Simbolizează creşterea şi armonia, dă o senzaţie de confort şi siguranţă. Din această cauză, culoarea este utilizată adeseori în spitale.
Albastru: Este o culoare care inspiră linişte şi pace. Sugerează stabilitate, siguranţă şi pragmatism. Reprezintă încrederea şi fiabilitatea.
Violet: Este simbolul măreţiei, al belşugului, al luxului. Sugerează spiritualitate, stimulează creativitatea. Nuanţele mai deschise dau o notă de magie şi farmec. Reprezintă creativitatea şi feminitatea.
Negru: Culoarea neagră nu este parte din roata culorilor, dar este luată în calcul ca şi culoare având o forţă de exprimare deosebită. Adeseori este considerată simbolul puterii, al eleganţei, al delicateţii şi al profunzimii.
Alb: De asemenea nu este parte din roata culorilor. Simbolizează simplitate şi inocenţă. Denotă puritate şi siguranţă.
NOTĂ: O clientă totuşi poate avea o culoare preferată şi atunci trebuie să încercăm utilizarea predominantă a acestei culori sau să intensificăm efectul acesteia cu ajutorul culorii complementare. Chiar dacă o culoare este în trend şi în opinia noastră i-ar fi potrivită clientei, dacă ea nu o agreează, atunci vom evita utilizarea acesteia. Ceea ce trebuie să ştim este că maniera în care o culoare se potriveşte unei persoane sau alteia ţine foarte mult de exprimarea personalităţii acesteia! Unele femei sunt expansive, extrovertite, vesele altele sunt timide, delicate, unele femei doresc sa se impuna iar prezenta lor sa fie remarcata…culori şi combinaţii cromatice sunt însă o multitudine! De-ajuns pentru a satisface toate gusturile!