Trucuri de frumusețe din cele mai vechi timpuri

Din cele mai îndepărtate timpuri frumusețea și sănătatea au mers împreună devenind una dintre cele mai mari preocupări ale societății. Pentru prevenirea sau tratarea anumitor probleme de frumusețe, indiferent de perioada în care au trăit, femeile au fost dintotdeauna creative în a găsi soluții și trucuri. S-au transmis din generație în generație și unele dintre ele se folosesc în continuare și astăzi, iar producătorii de cosmetice au creat produse inovatoare care au la bază aceste trucuri din vechi timpuri.

Începând cu trucurile pe care ni le spuneau bunicile noastre, până la secretele cel mai bine păstrate de către actrițele de la Hollywood, dincolo de progresele și evoluția din industria frumuseții, întotdeauna au existat metode esențiale de bază, naturale și eficiente, care, în ciuda anilor care au trecut, încă sunt folosite și transmise mai departe. În cele ce urmează recapitulăm, ordonăm și alegem câteva trucuri de frumusețe pe care le puteți împărtăși clientelor dumneavoastră.

Ciupiți și zâmbiți – Simplu și poate cel mai vechi truc din lume. Ați ghicit. Este vorba de ciupirea obrajilor. Ciupiturile mici și rapide vor acționa capilarele și astfel se poate obține o roșeață naturală. Astăzi, în lumea modernă, ciupiturile obrajilor sunt considerate exerciții Yoga pentru față și chiar sunt recomandate să se efectueze zilnic, timp de câteva minute.

Șampoanele uscate – Bunicile noastre foloseau de mult acest truc, pe care astăzi îl găsim integrat în formula șampoanelor uscate. Pe vremuri era sub formă de pudră de talc și era un “șampon” obișnuit timpului. Prin absorbția grăsimii, pudra ajuta rădăcinile să nu se mai murdărească și oferea un aspect mat. Există femei care o mai folosesc și astăzi. Se aplică la rădăcina părului, se scutură apoi părul foarte bine pentru a se îndepărta excesul, după care se piaptănă.

Apa rece – Un truc pe care îl folosesc în continuare multe dintre vedetele de la Hollywood este spălarea feței cu apă foarte rece. Eficacitatea acestui ritual este cunoscută și de către medici, apa rece acționează asupra feței prin activarea circulației, reduce umflăturile din zona ochilor și produsele aplicate sunt absorbite mai bine.

Castraveții – Castravetele tăiat felii și aplicat direct pe ochi este un truc folosit din cele mai vechi timpuri. Femeile l-au folosit pentru a reduce aspectul de ochi umflați și pungile de sub ochi și sub aceeași formă se folosește și astăzi. Castravetele pune circulația limfatică în mișcare prin acțiunea acidului ascorbic din compoziție și a mineralelor pe care le conține.

Volum pentru sprâncene – În anii ’50 exista o singură modalitate de a îmblânzi și a da volum sprâncenelor: săpunul. După deceniile în care au fost la modă sprâncenele subțiri, acum sunt la modă cele naturale și groase. Se pot obține astfel de sprâncene cu ajutorul unui săpun și al unei perii de sprâncene. Se freacă de câteva ori peria pe săpun, se ciufulesc sprâncenele, după care se piaptănă,  obținându-se astfel un volum mai mare.

Exfoliere – Pentru acest ritual se folosea zahăr, mălai sau zaț de cafea care erau combinate uneori cu săpun natural. Chiar dacă  mălaiul se folosește mai puțin decât zahărul sau zațul de cafea, ele continuă să fie aplicate de femei din întreaga lume în diverse combinații cu alte produse. Deşi astăzi există geluri de duș speciale pentru exfoliere, principiul de bază este același – particule mari care ajută la exfolierea pielii.

Buclele naturale – Astăzi se obțin cu ondulatorul, bigudiuri, placă sau perii rotative, dezavantajul acestora atunci când sunt folosite în exces fiind deteriorarea părului. Pe vremuri se obțineau împletind părul umed în mai multe codițe subțiri și era lăsat peste noapte așa. A doua zi se despletea și astfel erau obținute bucle naturale, șic.

Sarea – Sarea din Marea Moartă a fost folosită încă de pe vremea reginelor Egiptului, care făceau băi cu sare. Se folosește și astăzi atât în variantele cosmetice cu diverse arome, cât și ca produs brut adăugat direct în apa de baie.

Hidratarea – Uleiul de măsline, un ingredient aproape nelipsit din orice bucătărie are proprietăți de hidratare cunoscute în întreaga lume, acesta fiind și motivul pentru care se regăsește în multe produse cosmetice. Uleiul, alături de miere, este folosit de mii de ani. Uleiul aplicat la vârfurile părului acționează ca o mască. Mierea, de asemenea, poate fi folosită în același mod. Părul are astfel parte de o hidratare 100% naturală, dar există și un dezavantaj pentru că aplicate în exces murdăresc părul. Mierea poate fi folosită și pentru ten, ca mască, prin aplicarea directă, după ce sunt deschiși porii cu ajutorul unei băi de aburi, iar uleiul de măsline se poate aplica direct pe față în loc de cremă și are un efect hidratant puternic, deoarece formează o peliculă care menține umezeala înăuntru.

Lămâia – Pe vremuri, când se dorea tratarea acneei se folosea zeamă de lămâie direct aplicată pe zona afectată. Datorită proprietăților sale astringente, antibacteriene și antioxidante, lămâia are numeroase beneficii pentru piele, iar exfolierea pielii, îndepărtarea celulelor moarte și a petelor de pe piele sunt doar câteva dintre acestea. Acestea sunt doar câteva dintre trucurile vintage care există și care continuă să fie folosite de numeroase femei din întreaga lume. Și pentru că s-au dovedit a fi cu adevărat utile de-a lungul timpului, experții în frumusețe continuă să țină cont de ele când creează noi produse sau tehnici.


Follow Us On Instagram