5 sfaturi de la medicul Ioana Berciu pentru a reveni in forma dupa Sarbatori. Recapata-ti vitalitatea si silueta!

Sarbatorile de iarna sunt cunoscute ca o perioada de rasfat pentru noi toti. Mesele sunt incarcate cu mancaruri delicioase si bogate din punct de vedere caloric, iar exercitiile fizice, in cele mai multe cazuri, lipsesc cu desavarsire. Craciunul si Revelionul inseamna familie si prieteni, povesti, dar si mai multa mancare si, implicit, kilograme in plus.

Este dovedit faptul ca cele doua saptamani de vacanta reusesc sa ne scoata din ritm si sa ne faca sa pierdem acea motivare care duce la indeplinirea obiectivelor, acea vitalitate caracteristica starii de bine.  Abordarea unui stil de viata sanatos presupune efort si angajament zilnic. Asadar, cum ne putem relua rutina zilnica, recastiga starea de bine si silueta?

 

Doctor Ioana Berciu – Medic Medicina Generala si Director Medical ProLon® Romania ne ofera 5 sfaturi care ne vor ajuta sa ne revenim in forma dupa Sarbatorile de iarna, dar si cum sa slabim sanatos si, in acelasi timp, sa ne intarim sistemul imunitar.

 

  1. Hidratare

Atat de simplu si totusi atat de dificil de pus in practica de cei mai multi dintre noi. Sunt foarte multe persoane care nu se hidrateaza suficient. “Trebuie sa bem aproximativ 1,5 litri de apa pe zi (8 pahare), ceea ce intr-adevar nu este greu daca avem la indemana o sticla de apa pentru a monitoriza cat de mult bem. Ne putem incepe ziua cu o cana de apa calda si o felie de lamaie. Acest lucru intareste sistemul imunitar, are un efect alcalinizant, ajuta digestia si stimuleaza creierul. Iar inainte de fiecare masa putem sa bem 2 pahare de apa, pentru a induce starea de satietate, si prin urmare, pentru a manca mai putin. Retineti ca hidratarea este extrem de importanta pentru a va ajuta corpul sa isi revina in forma. Foarte important: se evita bauturile carbogazoase , se limiteaza consumul de cafea si se beau ceaiuri de plante, pentru a echilibra metabolismul si chiar mai mult. ”, ne recomanda Dr. Ioana Berciu, Medic Medicina Generala si Director Medical ProLon® Romania.

  1. Evitati obiectivele majore care pot coplesi, cautati obiective simple, realizabile si usor posibile.

Nu va ganditi la ceva imens, ci la ceva simplu, limitat in timp si realist. Un obiectiv mai mare poate fi impartit in obiective mai mici, care va pot ajuta sa obtineti ceea ce va doriti. Si cand atingeti un obiectiv, acordati-va un moment de recompensa. Nu trebuie sa fie ceva mare, ci ceva care sa va ajute, sa va faca sa va simtiti mai multumiti si mai mandri de voi.”, ne sugeraza Dr. Ioana Berciu.

  1. Miscare, dar fara exces de sport

Sarbatorile inseamna si multe nopti pierdute si un program de somn specific vacantelor. Asadar, pentru a fi intr-o forma buna atat fizica cat si mentala, este nevoie sa facem miscare, dar nu in exces. Plimbari rapide in aer liber, dans, sporturi de echipa menite sa ofere si distractie si socializare sunt cateva exemple excelente. Sportul ne ajuta sa eliberam endorfine, ceea ce ne va duce intr-o stare mentala mult mai buna si pozitiva.

  1. Ingrediente care ne ajuta si care nu ne saboteaza

Este foarte important ca mancarea sa fie bazata mai mult pe legume, pentru a obtine necesarul de micronutienti, fitonutienti  si fibre. Este indicat ca fructele si legumele sa fie consumate in stare cruda sau gatite, iar pentru o diversitate mai mare sa le alternam la 3-4 zile, in functie de preferinte. “Recomandarea este a avea o cantitate de 25-35 gr de fibre din totalul alimentelor.  Daca pe langa asta vom include si vegetale fermentate – adica muraturi – vom completa totul si cu un aport de probiotice care ajuta la mentinerea sanatatii mucoasei intestinale, a unui metabolism sanatos si a unei stari de bine si foarte bine. In egala masura este recomandat sa evitam adaosul de zahar, sare, alimentele cu indice glicemic crescut sau cu continut ridicat de grasimi saturate.”, explica medicul Ioana Berciu.

  1. Optati pentru Postul Prelungit ProLon

Traim o perioada de studii si descoperiri stiintifice extraordinare. ProLon face parte dintre acestea. Timp de 20 de ani, o echipa formata din cei mai renumiti medici specializati pe anti-aging si longevitate au reusit sa creeze un produs pe cat de simplu si rapid, pe atat de eficient si chiar miraculos in benefciile pe care le ofera. Sa putem tine o dieta de numai 5 zile care a dovedit stiintific ca ofera beneficiile postului negru fara riscurile asociate lui este o oportunitate medicala si de refacere extraordinara.  Puteti obtine beneficiile postului cu apa prelungit, in timp ce mancati alimente hranitoare, fara sa va infometati. ProLon, programul alimentar de 5 zile, ofera micro si macro-nutrienti studiati stiintific in cantitati si combinatii precise care hranesc, dar care nu sunt recunoscuti ca alimente de catre corp si, prin urmare, imita o stare de fasting(post)!

„ ProLon este un program care imita postul negru prelungit. Dupa multi ani in care a studiat mecanismele prin care organismul intra in starea de fasting, Doctorul Valter Longo, directorul Institutului de Longevitate din California, a reusit sa construiasca aceasta dieta de 5 zile care imita postul negru prelungit, hranind in acelasi timp corpul cu micro si macro nutrientii care ii sunt necesari pentru a ramane in limite de siguranta. Pentru ca se produce o rejuvenare celulara, o curatare celulara, efectele asupra organismului sunt multiple. Dieta ProLon trebuie evident completata de un stil de viata sanatos. Aceasta dieta este un plan alimentar pe 5 zile, destinat sa fie urmat cel mult o data pe luna, de preferinta timp de 3 luni, pentru cei care vor sa slabeasca. Valoarea zilnica a alimentelor este conceputa special pentru a oferi o gama larga de nutrienti, asadar este recomandat sa se respecte schema alimentara propusa. O dieta care imita postul, cum este Dieta ProLon, este saraca in calorii, zahar si proteine si bogata in grasimi nesaturate. Alimentele concepute pentru planul de masa induc organismului starea de post datorita aportului caloric scazut ( continut ridicat de grasimi si sarac in carbohidrati), dar suficient de nutritiv pentru a sustine organismul.”, ne dezvaluie Dr. Ioana Berciu, Medic Medicina Generala si Director Medical ProLon® Romania.

Daca reusim sa introducem in planul nostru si igiena somnului, suntem mult mai repede si mult mai eficient castigati pe toate planurile: de la slabire pana la o stare de bine si vitalitate. “Somn bun inseamna cantitate si calitate suficienta in egala masura, sa mancam devreme si sa ne culcam devreme. Sa mancam cu cel putin doua ore inainte de somn si sa ne asiguram cel putin 7 ore de odihna buna.”, ne recomanda medicul.

Si nu uitati recunostinta imbunatateste atat sanatatea fizica, cat si cea psihologica – oamenii recunoscatori dorm mai bine, sunt mai putin stresati si mai rezistenti. Acest lucru ar trebui sa ne motiveze pentru a fi recunoscatori!


Follow Us On Instagram