Interviu Dorela Iepan: Vindecarea prin energie și călătoria spre echilibru

Călătoria spre vindecare este un proces complex și profund personal, marcat de revelații și transformări. Astăzi descoperim povestea Dorelei Iepan, Practician Certificat în Belief, Body și Emotion Code, care și-a dedicat viața ajutării celor din jur să-și depășească blocajele emoționale și să obțină echilibrul interior. Aflăm cum experiențele din copilărie, provocările personale și o dorință neclintită de a înțelege și transforma au condus-o pe acest drum unic și plin de satisfacții.

 

Ne poți împărtăși călătoria personală care te-a condus să devii Practician Certificat Belief, Body, și Emotion Code? Ce te-a inspirat să urmezi acest drum?

Pentru a înțelege pe deplin decizia mea de a deveni Practician Certificat în Belief, Body și Emotion Code, trebuie să-ți împărtășesc o călătorie care a început încă din copilărie. Încă de mică, am crezut în posibilitatea vindecării prin atingere sau intenție. Nu pot spune cu certitudine dacă această credință s-a născut din ceea ce vedeam în filme și desene animate sau dacă era o dorință interioară autentică de a experimenta personal această magie. De multe ori, când atingeam pe cineva, aveam impresia că am o formă de „magie” în vârful degetelor.

Pe măsură ce am crescut, am luat-o pe un cu totul alt drum în viață, dar, cum se întâmplă deseori, viața te conduce acolo unde trebuie să ajungi, chiar dacă inițial pare un alt drum. Într-un moment de criză profundă, când mă aflam într-o situație extrem de dificilă, am început să caut soluții. Iar răspunsurile au venit sub forma tehnicilor de eliberare emoțională. Practicând aceste tehnici, mi-am dorit să descopăr metodele cele mai simple și eficiente, care să aducă rezultate rapide și palpabile.

Astfel, am ajuns să descopăr Codul Emoțiilor. Am început prin a citi cartea, iar apoi am pus imediat în practică ceea ce am învățat, cu rezultate remarcabile, ceea ce mi-a confirmat că sunt pe calea cea bună.

Cu toate acestea, pe măsură ce avansam, am realizat că nu obțineam întotdeauna rezultatele dorite. Acest lucru m-a determinat să fac pasul următor, descoperind că, deși începem cu eliberarea emoțiilor, trebuie să mergem mai adânc, pentru a aborda dezechilibrele mai subtile cauzate de aceste emoții.

Chiar și în acest punct, am simțit că mai lipsește o piesă din puzzle, iar asta a fost completată de echipa doctorului Bradley Nelson, care a integrat în sistemul lor Codul Credințelor – ceea ce eu numesc Sistemul Credințelor. Astfel, am ajuns la sursa profundă a problemelor noastre: conflictele de identitate, convingerile limitative și programele negative care ne restricționează percepția asupra realității.

Lucrând cu toate aceste nivele de vindecare energetică, mi s-a deschis un nou univers de posibilități. Visul meu din copilărie s-a transformat, în cele din urmă, în realitate.

Ne poți explica ce înseamnă mai exact Belief, Body, și Emotion Code și cum ajută o persoană să obțină vindecare emoțională și fizică?

Belief Code, Body Code și Emotion Code reprezintă trei niveluri de lucru energetic care ne permit să aducem echilibru și vindecare atât pe plan emoțional, cât și fizic.

Codul Emoțiilor este un prim pas, în care ne concentrăm pe identificarea și eliberarea emoțiilor captive – acele emoții neprocesate care rămân blocate în corpul nostru și care ne influențează constant starea de bine și experiențele de viață. Emoțiile sunt, în esență, energie în mișcare (e-motion = energy in motion), iar cât timp acestea rămân captive, ne blochează energia și ne atrag experiențe corespunzătoare. Prin eliberarea emoțiilor captive, ne deschidem către noi experiențe, aliniate cu o energie mai liberă și echilibrată.

Codul Corpului merge mai profund, în sensul că ne ajută să identificăm dezechilibrele care se manifestă în corpul nostru sub formă de probleme fizice sau emoționale. Odată identificate, aceste dezechilibre pot fi eliberate, aducând o stare de armonie atât în corp, cât și în viața de zi cu zi.

Belief Code, sau Sistemul Credințelor, abordează rădăcina convingerilor noastre limitative, acele „buruieni” (sau rădăcini profunde) care ne împiedică să vedem viața la adevăratul ei potențial. Prin identificarea și eliberarea acestor convingeri, nu doar că eliminăm blocajele, dar putem și să plantăm „semințele” unor noi convingeri care să ne susțină în manifestarea dorințelor noastre.

Folosind toate cele trei sisteme împreună, lucrăm la mai multe niveluri de vindecare, ceea ce ne ajută să creăm o transformare profundă și durabilă, atât la nivel fizic, cât și emoțional.

Care este cea mai frecventă problemă pentru care clienții îți solicită ajutorul și cum o abordezi folosind diversele tale tehnici de vindecare?

Cea mai frecventă problemă pentru care clienții îmi solicită ajutorul este blocajul emoțional sau energetic care îi împiedică să își atingă obiectivele personale sau să trăiască în echilibru. Deși folosesc diverse tehnici de vindecare, precum Codul Emoțiilor, Codul Corpului, Belief Code, EFT (Tehnica de Eliberare Emoțională), Matrix Reimprinting și Sistemul Semințelor, abordarea fiecărui client este personalizată și adesea implică o întrepătrundere a acestor metode.

În funcție de situație, tehnicile pot varia. De exemplu, în sesiunile bazate pe Codul Emoțiilor, clientul se relaxează, iar eu identific și eliberez emoțiile captive prin accesarea subconștientului. Acest proces este pasiv pentru client, dar foarte eficient pentru identificarea rapidă a blocajelor emoționale.

Pe de altă parte, atunci când folosesc EFT, clientul are un rol mai activ, deoarece implică procesarea conștientă a evenimentelor și emoțiilor care ies la suprafață. În unele cazuri, investigația activă este necesară pentru a descoperi rădăcina problemei, însă alteori întâlnim blocaje care cer o abordare mai pasivă.

Sistemul Semințelor, pe care îl integrez în multe sesiuni, este o metodă extrem de eficientă pentru susținerea procesului de eliberare emoțională, indiferent de tehnica principală folosită. Conștientizarea avută în acest sistem accelerează rezultatele, ajutând clienții să obțină vindecare mai rapidă și mai profundă.

Ai menționat că provocările din relația ta personală te-au motivat să începi această activitate. Ne poți spune cum au influențat aceste experiențe abordarea ta în a ajuta alte persoane?

Ca să răspund la această întrebare, trebuie să mă întorc din nou în copilărie. Observând relația părinților mei și a celor din jurul meu, mi-am creat o listă clară și detaliată cu ceea ce îmi doream să experimentez în viața mea de adult și, în special, în relația de cuplu. Dorindu-mi cu ardoare să am parte de acele lucruri, am reușit să le obțin. Totuși, am realizat că, de fiecare dată, după o perioadă, lucrurile păreau să se destrame.

Am o vorbă pe care o folosesc des în astfel de contexte: „În toate aceste situații și întâmplări cu persoane diferite, care este singurul element comun? Eu! La cine trebuie să lucrez? La mine!”

Astfel, am conștientizat că, deși pot obține ce îmi doresc, există anumite blocaje interne care mă împiedică să mențin acele realizări. Am înțeles că undeva în mine îmi sabotez singură succesul. Așa că am început să lucrez intens asupra mea, pentru a ieși din această capcană în care simțeam că mă arunc singură.

Această realizare, că adevărata muncă începe cu mine, m-a ajutat enorm să îmi transform viața. Faptul că am experimentat pe propria piele schimbările pozitive, mi-a permis să înțeleg profund procesul și să pot fi alături de alte persoane care trec prin provocări similare.

Îmi place să explic această muncă pe cinci planuri:

Planul convențional – Este ceea ce am fost învățați să facem: dacă vrei un loc de muncă, depui CV la companii; dacă vrei să-ți găsești un partener, ieși în societate; dacă vrei sănătate, mergi la medic sau adopți un stil de viață sănătos.

Eliberarea emoțiilor captive – Pentru ca planul convențional să funcționeze, trebuie să ne asigurăm că nu există emoții captive care să ne saboteze progresul.

Eliberarea convingerilor limitative – Dacă eliberarea emoțiilor captive nu aduce rezultatele dorite, înseamnă că avem de lucrat cu convingerile disfuncționale care ne limitează alegerile.

Semințele – Chiar și după ce am acționat în primele trei planuri, uneori lucrurile nu dau roade. Aici intervine înțelegerea Sistemului Semințelor: ce plantezi, aia culegi. Este doar începutul a ceea ce putem face folosind acest sistem.

Vacuitatea – Aceasta este cealaltă față a monedei când învățăm despre semințele mentale și cum ne influențează realitatea.

Pornind de la experiențele mele personale, am ajuns să înțeleg cât de profund putem influența viața celor din jur, adesea doar oferindu-le propriul nostru exemplu și ghidându-i prin acești pași de transformare.

Pentru cei care nu sunt familiarizați cu Emotion Code, ne poți explica cum arată o sesiune tipică și la ce se poate aștepta un client?

Sesiunile de Codul Emoțiilor sunt scurte, având o durată de 15-30 de minute, deoarece procesul de lucru este simplu, dar foarte eficient și rapid. La începutul fiecărei sesiuni, stabilim împreună tema pe care ne vom concentra – poate fi o provocare specifică sau o dorință pe care clientul o are. Odată stabilită această intenție, ne conectăm la ea, iar eu devin instrumentul prin care clientul primește răspunsuri de la propriul subconștient.

Folosind testarea musculară, identific emoțiile captive care sunt asociate temei alese și care au rămas blocate în corp. După identificare, urmează procesul de eliberare a acestor emoții. La finalul sesiunii, întrerupem conexiunea energetică făcută pe durata procesului.

Cei mai mulți clienți experimentează diverse semne fizice de eliberare în timpul sesiunii, precum căscatul, lacrimile în ochi, fiori sau schimbări de temperatură în corp (senzații de frig sau cald). De asemenea, unii clienți pot simți o stare de oboseală intensă, în timp ce alții nu resimt niciun simptom fizic imediat, însă eliberarea a avut loc la un nivel subtil.

Cartea ta, “Relația Perfectă”, oferă un ghid de 28 de zile pentru îmbunătățirea relațiilor. Care sunt câteva aspecte esențiale pe care cititorii le pot aștepta de la această carte?

Cartea am scris-o inițial cu intenția de a mă adresa femeilor, pe de o parte pentru că există relativ puține cărți dedicate în mod special femeilor, și pe de altă parte din experiența acumulată, unde am observat că femeile au o influență profundă asupra calității unei relații. Ele pot fi cele care ridică sau coboară o relație. Cu toate acestea, feedback-ul primit de la cititori de sex masculin a fost unul pozitiv și valoros, deoarece i-a ajutat să înțeleagă mai bine nevoile partenerelor lor. Scopul principal al cărții nu este strict de a îmbunătăți relația de cuplu, ci de a ghida cititoarea într-un proces de autoreflecție și dezvoltare personală. Armonia în relația de cuplu devine o consecință naturală a muncii interioare desfășurate pe parcursul celor 28 de zile de lectură.

Cartea te invită să îți îndrepți atenția către tine însuți/însăți. Este un proces de reconectare la nevoile și dorințele tale profunde, la cine ești cu adevărat. Te ajută să renunți la măști, să eliberezi bagajul emoțional și să lași în urmă poverile pe care le-ai cărat cu tine până în prezent. La finalul celor 28 de zile, vei avea ocazia să privești înapoi și să observi transformările. Cartea lasă cititorii cu întrebarea: „Dacă asta s-a întâmplat într-o lună, ce schimbări extraordinare ar putea avea loc dacă alegi să continui pe acest drum?”

Din experiența ta, cum poate influența eliberarea emoțiilor captive viața unei persoane, dincolo de îmbunătățirea relațiilor?

Emoțiile captive influențează toate aspectele vieții noastre, atât pe plan intern, cât și pe plan extern. Când spun “tot”, mă refer la fiecare aspect al existenței noastre, fie că este vorba de sănătate, relații, carieră sau viața financiară. Poți să îți imaginezi totul ca o rețea interconectată, ca o pânză de păianjen sau orice altă metaforă care îți vine în minte. În momentul în care eliberezi o emoție captivă, modificarea energiei personale are un impact în toate aceste domenii.

De multe ori, când vorbim despre relații, ne gândim automat la relațiile cu alți oameni. Însă, în vindecarea energetică, învățăm că totul este în relație cu observatorul. Fără observator, o anumită situație nu poate exista în acea formă specifică. Astfel, nu vorbim doar despre relațiile interpersonale, ci și despre relația cu banii, cu sănătatea, cu alimentația, și chiar cu propria carieră.

Un exemplu clar este alimentația: aceasta este direct influențată de energia noastră interioară. În loc să judecăm ceea ce mâncăm, putem analiza și înțelege ce stă la baza alegerilor noastre alimentare. Aici începe un proces de eliberare emoțională, care are loc atât la nivel conștient, cât și la nivel subconștient, asigurând astfel rezultate de durată și schimbări pe termen lung.

Combini mai multe modalități diferite în practica ta. Cum determini ce tehnică să folosești cu fiecare client?

De multe ori, ajung să lucrez cu metode pe care nu le anticipasem. Încep o sesiune cu intenția de a folosi o anumită tehnică, dar, când clientul ajunge, atenția noastră se poate muta într-o cu totul altă direcție, în funcție de nevoile și energia pe care o manifestă în acel moment.

Întotdeauna încep cu tehnica ce îi este confortabilă clientului, pentru că acest lucru contribuie la construirea încrederii între noi.

Pe măsură ce colaborăm și clienții se familiarizează cu diversele abordări pe care le folosesc, încrederea lor în mine crește. Ajung să îmi spună că se simt în deplină siguranță să urmeze orice tehnică consider eu potrivită pentru cazul lor specific, iar acest lucru ne permite să explorăm cu succes diverse modalități de vindecare.

Cât de important este conceptul de energie în practica ta și cum explici influența acesteia asupra emoțiilor și sănătății fizice clienților tăi?

Energia reprezintă fundamentul pentru orice aspect al vieții noastre, fie că vorbim despre sănătate, relații sau dezvoltare personală. Înțelegerea profundă a rolului pe care energia îl joacă în viața noastră accelerează procesul de eliberare emoțională, schimbarea convingerilor limitative și vindecarea, indiferent dacă ne referim la sănătatea fizică, emoțională sau relațională. Când vorbim despre vindecare, nu ne referim doar la corpul fizic, ci și la armonia dintre toate aceste aspecte. Este esențial să ajut clienții să înțeleagă că ei sunt cei care efectuează cu adevărat munca de transformare și vindecare, iar eu sunt doar un instrument care îi ghidează pe acest drum.

Ce sfat ai da cuiva care se gândește să înceapă călătoria cu Belief, Body sau Emotion Code, dar care se simte reticent?

Cel mai simplu sfat pe care îl pot oferi este să urmărească o sesiune demonstrativă disponibilă pe site sau să participe la un webinar gratuit în direct sau chiar și în reluare.

În general, oamenii nu își încep călătoria alături de mine fără să fi urmărit înainte astfel de materiale pe care le pun la dispoziție. De obicei, aceștia aleg să exploreze Belief, Body sau Emotion Code după ce au experimentat un proces de transformare și au simțit că ceva s-a schimbat în interiorul lor. Apoi își doresc să vadă cât de departe poate merge această schimbare și cum le va influența viața.

 

 

 

 


Follow Us On Instagram