Campania #AflaCaEstiBine în #LunaRoz

Cluj Napoca, 10 octombrie 2024 – Asociația Antreprenoare lansează campania națională #AflaCaEstiBine în cadrul inițiativei #LunaRoz, o campanie dedicată conștientizării importanței screeningului mamar și depistării precoce a cancerului la sân.

Obiectivul campaniei #AflaCaEstiBine

Obiectivul campaniei derulate de Asociația Antreprenore este ca pe parcursul lunii octombrie, denumită simbolic #LunaRoz, campania  să încurajeze cât mai multe femei să-și facă investigațiile necesare pentru a-și verifica sănătatea: auto-palpare, ecografie și mamografie. Sub sloganul ”Dă-ți timp!” Asociația Antreprenoare, sub conducerea fondatoarei Carmen Mihalca, arată importanța de a aloca 1 oră pe an sănătății, a preveni sau depista din timp apariția cancerului mamar.

Astfel, prin campania #AflaCaEstiBine, Asociația Antreprenoare  își propună să crească anual gradul de conștientizare asupra importanței screeningului mamar.

Ne propunem să motivăm cel puțin 10.000 de femei să își facă o ecografie mamară sau o mamografie anual. În plus, pentru anul 2025, campania va continua cu inițiativa #ZiuaRoz, o zi specială în fiecare lună dedicată oferirii de informații educative despre și pentru sănătatea sânilor.

 – Carmen Mihalca, Fondator Asociația Antreprenoare

Cum poți susține campania?

Campania va fi amplificată prin implicarea comunității Antreprenoare.ro – comunitate online  dedicată femeilor antreprenor, mass-media și a micro influencerilor, invitând femeile să posteze un scurt video pe social media, îmbrăcate în roz, cu mesajul:

„Mi-am făcut mamografia/ecografia anuală. Fă-ți timp și tu! Dă-ți timp alături de cei dragi! Află că ești bine!”, folosind hashtag-urile #AflaCaEstiBine și #LunaRoz.

Concret, publicurile interesate pot sprijini campania în 5 moduri:

    • Femeile, principalul public țintă – prin efectuarea controale de screening în vederea prevenirii sau identificării timpurii a cancerului la sân;
    • Femeile, principalul public țintă –   postări și social media sau schimbarea fotografiei de profil – aceasta poate fi generată în Canva sau  folosind vizualurile campaniei. Acestea pot fi accesate în Google Drive aici.
    • Femei care au efectuat controlul anual: mesaje social media, în special,  prin care împărtășesc experiența și încurajează doamnele să se programeze la un control,  folosind  mesajul campaniei ”Dă-ți timp” și ”Află că ești bine”, alături de hashtags: #lunaroz, #aflacaestibine
  • Companii și persoane fizice: donații și sponsorizări în vederea susținerii campaniei.
  • Instituții medicale:  vouchere de reducere sau gratuități acordate femeilor în vederea screening-ului anual.

S-au alăturat campaniei:

Acestei campanii s-au alăturat Clinica Medimages – Cluj Napoca și Spitalul Royal Hospital – București, care oferă vouchere de reducere pentru ecografii la sân și mamografii.

Câteva statistici îngrijorătoare

La nivel global, aproximativ 2,3 milioane de femei sunt diagnosticate anual cu cancer de sân, iar 685.000 pierd această luptă în fiecare an.

În România, conform datelor furnizate de Institutul Național de Sănătate Publică, în 2020 s-au înregistrat 12.685 de cazuri noi de cancer la sân, ocupând prima poziție cu o pondere de peste 27% din numărul total de cazuri de cancer înregistrate la noi în țară. În același an, cazurile de deces au ajuns la peste 3900, mortalitatea cauzată de această boală depășind 17% din numărul total de decese pentru toate tipurile de cancer.

Este o boală care nu discriminează, afectând femei de toate vârstele și din toate categoriile sociale, chiar dacă nu au nici un factor de risc. Analiza situației despre cancerul la sân din 2023 o poți citi pe site-ul ministerului.

Despre Asociația Antreprenoare

Asociația Antreprenoare este o comunitate de femei antreprenor dedicate promovării colaborării, profesionalismului și sănătății al antreprenoarelor din România.

Organizatoarea campaniei, Carmen Mihalca, supraviețuitoare a cancerului de sân și inițiatoarea campaniei #AflaCaEstiBine,  lasă tuturor doamnelor un mesaj de încurajare și speranță: „Cancerul de sân poate fi învins dacă este depistat la timp. Prin campania #AflaCaEstiBine, ne dorim să inspirăm femeile să-și acorde timp pentru sănătatea lor. Să își dea timp pentru sănătate ca să aibă timp pentru familia și ce contează mai mult pentru ele.”

Pentru mai multe detalii despre campanie și pentru a descoperi cum vă puteți alătura, vă rugăm să vizitați site-ul antreprenoare.ro sau să ne urmăriți pe rețelele noastre de social media.

 

Contact pentru presă:

Carmen Mihalca, Președinte Asociația Antreprenoare
Email: contact@antreprenoare.ro | Telefon: 0742 792 122


Follow Us On Instagram