Dr: Inorica Alina Pripici: Povestea clinicii stomatologice unde pacienții se reîntorc de drag

La INO Dental pacienții au parte de o îngrijire stomatologică de lux adaptată nevoilor fiecăruia și focusată pe prevenție.

De curând, Bucureștiul a devenit mai bogat cu o clinică stomatologică premium special dedicată pacienților de toate vârstele cu venituri peste medii pentru care sănătatea orală este o prioritate. Investițiile în clinica INO Dental din Calea Floreasca depășesc jumătate de milion de euro. 

Locația INO Dental se află chiar pe faimoasa stradă Calea Floreasca și a fost gândită și amenajată de arhitecți celebri.

Am stat de vorbă despre noutățile cu care INO Dental întâmpină pacienții chiar cu fondatoarea – medicul stomalolog Inorica Alina Pripici.

 

De ce ai ales locația pentru cea de a doua clinică INO Dental chiar în Floreasca?

Dr. Inorica Alina Pripici: Îmi place foarte mult zona, aerul istoric, pe de-o parte. Însă este și o zonă foarte tranzitată datorită birourilor multor firme, centrelor comerciale. Deci este ușor de găsit.

Cât de greu a fost să găsiți o astfel de locație?

Dr. Inorica Alina Pripici: A fost o aventură: am căutat 3 ani! Fără exagerare, 2-3 h zilnic cercetam anunțurile, eram înscrisă la toate agențiile imobiliare de renume, mai mult am avut un număr de telefon special dedicat agențiilor.

Cum visai să fie?
Dr. Inorica Alina Pripici:
Exact cum este acum, voiam să tratez pacienții într-un spatiu frumos amenajat, o casă impunătoare, să o pot decora eu cum doresc, dar și ca să pun luminițe de Crăciun (zâmbește). Și neapărat mi-am dorit să fie pe o stradă cunoscută și importantă.

Interiorul duce mai degrabă cu gândul la un hotel de lux, nu la un cabinet stomatologic. Felicitări! Cu cine ai lucrat la amenajare?
Dr. Inorica Alina Pripici: Am lucrat cu doi arhitecți. Cu Tudor Panait – este cel mai bun pe domeniul medical, a făcut peste 50 de clinici. Pentru partea de estetică am lucrat cu Eduard Năstăsoiu, designerul vedetelor – un profesionist care a dat dovadă și de empatie și de răbdare. Mai nou, Eduard îmi este și pacient.

Cât s-a lucrat la amenajarea clinicii?
Dr. Inorica Alina Pripici:
Un an de zile. Am schimbat tot, doar pereții au rămas… În rest, tot ce ține de electrică, sanitare, tâmplărie, fațadă a fost schimbat. A fost o muncă titanică și am lucrat cu mai multe echipe pentru fiecare proiect. La amenajarea clinicii au lucrat peste 50 de oameni. Și eu am fost acolo, pe șantier.

Ce experiență vrei ca pacienții tăi să aibă când ajung în clinica premium?
Dr. Inorica Alina Pripici:
O experiență unică – să se simtă la dentist ca la spa (zâmbește), o experiență pe care s-o povestească cu drag familiei, prietenilor. Să vină cu plăcere de fiecare dată! Filosofia noastră se bazează pe o abordare preventivă pentru a menține zâmbetul sănătos pentru toată viața.

În clinicile INO Dental lucrați cu echipe intradisciplinare. Cine sunt medicii și ce specializări au?

Dr. Inorica Alina Pripici: Da, pentru un rezultat predictibil și fără erori, este foarte important să avem toate specializările, dar sunt și medici foarte buni care lucrează individual. Iată echipa:
Eu – Dr. Inorica Alina Pripici – Estetică dentară
Dr. Andreas Buzoiu – Implantologie orală
Dr. Victoria Florescu – Chirurgie buco-maxilo-facială
Dr. Roxana Stoica – Parodontologie
Dr. Popa Dalila – Endodonție
Dr. Oprea Teodora – Ortodonție

Dr. Soboh Husam – Ortodonție
Dr. Burghel Bianca – Pedodonție

Dr. Stroe Theodor – Stomatologie generală

Dr. Diana Constantin – Stomatologie generală

Dr. Lorena Nițu – Stomatologie generală

Mulți dau vina pe genetică atunci când vine vorba despre problemele dentare… Care este experiența – cât la sută este genetică, cât la sută sunt alți factori?
Dr. Inorica Alina Pripici: Studiile ne arată că factorii genetici contribuie la sănătatea dentară între 30-50%, în funcție de tipul de problemă dentară. Restul de 50% până la 70% este influențat de factorii de mediu și stilul de viață. Experiența mea e că poți avea o dantură sănătoasă pe termen lung, chiar și cu probleme genetice, dacă respecți 3 lucruri și anume: să-ți rezolvi toate problemele dentare, să ai o igienă dentară corectă și să te duci la stomatolog la 6 luni.

Câți pacienți ai ajutat să-și rezolve problemele dentare de la începutul carierei și până acum?
Dr. Inorica Alina Pripici:
Peste 3.000 de pacienți cred…

Ce probleme dentare sunt frecvente în clinicile dvs?
Dr. Inorica Alina Pripici:
La noi pacientul vine cu o doleanță, că-l doare un dinte ori că vrea un implant sau că vrea o albire dentară, o plombă… Noi îi explicăm importanța rezolvării tuturor problemelor dentare, îi facem o fișă cu un plan de tratament complet individualizat. Dar ca să răspund la întrebare: cel mai des pacienții vin pentru implanturi dentare și pentru estetica dentară.

Ce aparatură vine în sprijinul muncii echipei multidisciplinare de medici?

Dr. Inorica Alina Pripici: Dispunem de un scaner intraoral care înlocuiește cu succes metoda clasică, de amprentare a arcadelor dentare cu materiale siliconice, care nu era deloc confortabilă. De asemenea, clinica INO Dental este dotată cu un laser dentar – ce acționează cu o tehnologie minim invazivă, necauzând durere și ce reduce doza de anestezic semnificativ. Rezultatele sunt remarcabile în special, în rândul pacienților care suferă de afecțiuni parodontale. Mai lucrăm și cu microscop dentar și lupe dentare.

Despre Ino Dental:

Prima clinică Ino Dental a fost deschisă în anul 2017 de către dr. Inorica Alina Pripici, medic stomatolog specializat în estetică dentară. Medicul a absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, promoția 2015 și a urmat numeroase cursuri pentru specializare în țară și străinătate. Clinica INO Dental oferă de gamă largă de servicii stomatologice premium atât pentru adulți cât și pentru copii în cele două sedii în București: Calea Floreasca 76, sector 1 și Șoseaua Pantelimon 10, sector 2.


Follow Us On Instagram