ADI CONSTANTIN, HAIRSTYLISTUL VEDETELOR

„CALEA SPRE SUCCES ESTE CONSTRUITĂ CU SACRIFICII, LECȚII, PASIUNE ȘI DETERMINARE!”
Interviu realizat de Raluca Zdrobiș

Când era doar un adolescent, Adi Constantin nu se gândea la glorie sau la titlul de „Hairstylistul Vedetelor”. Însă, pasi­unea lui pentru păr și frumusețe s-a transformat rapid într-o carieră impresionantă, care avea să îi aducă recunoaștere națională. La doar 14 ani, în timp ce alți copii de vârsta lui nu se gândeau la viitor sau pasiuni, Adi și-a găsit chemarea în împletiturile realizate pe părul verișoarelor sale. Acela a fost începutul unui drum presărat cu colaborări de excepție, in­clusiv cu nume mari, precum Ilinca Vandici și Daniela Gyorfi, dar și cu provocări personale și sacrificii pe măsură.

Într-o industrie dominată de competiție acerbă, Adi a de­monstrat că succesul nu vine doar din tehnică, ci și din per­severență, autenticitate și puterea de a-ți păstra viziunea. Adi este un munte de putere și ambiție, dar și un om extra­ordinar de sensibil și frumos, a cărui poveste merită să fie spusă, pentru că oamenii au nevoie de exemple pozitive și inspirație.

Adi Constantin, hairstylistul care redefinește frumusețea, ne invită să descoperim, prin intermediul acestor rânduri, mo­mentele care i-au conturat cariera, lecțiile prețioase pe care le-a învățat și cum a transformat o simplă pasiune într-un brand respectat. De la sacrificiile personale până la înfrun­tarea provocărilor din viața publică, Adi ne oferă o privire intimă asupra unei vieți trăite sub lumina reflectoarelor, dar cu picioarele mereu pe pământ.

Adi, când te gândești la începuturile tale în lumea hair­styling-ului, care a fost momentul în care ai știut că aceas­ta va fi calea ta profesională?

Am simțit la vârsta fragedă de 14 ani că acesta este drumul meu. Țin minte cât de pasionat eram de părul lung al veri­șoarelor mele și cât de fericit eram când aveau răbdare cu mine și mă lăsau să le fac împletituri și alte încercări de a le coafa părul. Așadar, nu am avut dubii, am știut ce îmi place și către ce ar trebui să mă îndrept. Tot aud în jurul meu oameni care încep diverse cursuri, după care se lasă, deoarece con­stată că nu este pentru ei. Mă consider un fericit din punctul acesta de vedere, nu a fost nevoie să parcurg acest proces.

Ai colaborat cu multe vedete din România. Care a fost cea mai memorabilă experiență profesională și cum te-a influențat aceasta în cariera ta?

O colaborare memorabilă a fost cu Ilinca Vandici, și pentru că ne unește același oraș natal și acea căldură, să zic așa, ardelenească, purtată în inimi pe veci. Căldură pe care am adus-o, iată, și la București, și pe care noi o transmitem în jur. Cu siguranță, de la Ilinca am învățat ingrediente legate de limbajul de televiziune, care și în ziua de astăzi mă ajută în aparițiile TV.

O altă legătură strânsă de suflet s-a format între mine și în­drăgita cântăreață Daniela Gyorfi, ale cărei hituri și în ziua de astăzi le fredonez. Daniela este cea care m-a învățat că în viață nu trebuie să mergi pe unde te duce drumul, ci să alegi să mergi pe unde nu există drum, că poți lăsa o urmă. Ea mă susține necondiționat de mulți ani.

Ce înseamnă pentru tine să fii un hairstylist de succes într-o industrie atât de competitivă? Ce sacrificii ai făcut pentru a ajunge aici?

Și nu doar hairstylist de succes, dar și povara pozitivă, să-i spunem așa, de a fi supranumit „Hairstylistul Vedetelor” cu celebra rubrică „Verdict”, unde și antipatiile s-au făcut sim­țite în ani, însă nu din partea vedetelor comentate în rubrici, cât de la oamenii care tânjeau la această poziție, pe care am obținut-o prin verticalitate și implicare.

Iar sacrificii au fost multe, cea mai dăunătoare a fost negli­jența de sine. Așa am căpătat multe kilograme în plus, vacan­țele evident nu existau, iar sărbătorile, de cele mai multe ori, erau sacrificate. Nu a fost ușor.

Cum îți gestionezi timpul între munca intensă cu clien­ții tăi celebri și viața personală? Care este echilibrul pe care încerci să îl menții?

Îmi gestionez timpul cu greu deoarece, fiind vechi în industrie, portofoliul meu de cliente este unul numeros. Majoritatea sunt purtătoare de linia mea de extensii din păr natural, ceea ce face ca ele săptămânal să pășească pragul salonului. Este foarte important însă să fiu matinal, astfel, îmi urmez negreșit programul sportiv care mi-a schimbat viața radical, pierzând 25 de kilograme în decurs de câteva luni. Plimbarea cu cățelul este, de asemenea, necesară… iar lista poate continua. Anul acesta l-am organizat în așa fel încât să mă pun pe lista priorităților mele.

Care sunt valorile pe care le consideri esențiale pentru a reuși în această industrie? Cum te asiguri că rămâi fidel acestor valori în fiecare zi?

Valorile esențiale: garanție și asumare vizavi de ceea ce promovezi, mai apoi vinzi. Ingrediente care s-au transformat în lifestyle. Așadar, nu mă pot delăsa niciodată de aceste re­pere. Imaginea unui om cotat, ca mine, nu este doar despre postări instagramabile. Clădirea acestei credibilități, de fapt, fără un bagaj de valori întreținute, nu s-ar fi păstrat atât de mulți ani în marketul de înfrumusețare românesc.

Ai avut curajul să îți exprimi public orientarea sexuală într-o țară unde acest subiect poate fi încă sensibil. Ce mesaj ai pentru tinerii care se confruntă cu aceleași pro­vocări?

Ar fi fost absurd să nu îmi asum ceva vizibil, natural, cu care eu m-am născut, lucru care nu poate fi schimbat pentru că, nu de fiecare dată este o alegere, dar e o altă discuție sen­sibilă, însă vouă am să vă deschid cu drag inima și pe su­biectul acesta.

Mesajul meu pentru cei care doresc să se exprime este să nu uite, înainte de toate, că trăim într-o țară care încă priveș­te rigid această orientare și să respectăm niște parametri pe care țara noastră îi oferă… să fim decenți în apariții și să ținem cont că există personaje care pot fi înțelese greșit, pentru că „gay world” nu este ceea ce s-a promovat în Ro­mânia în ultimii ani.

Care a fost cel mai dificil moment din viața ta personală și cum te-a afectat acesta în carieră?

Cel mai dificil moment din viața mea a fost moartea mamei mele, moment crucial în care parte din inima mea a murit odată cu ea. Din acel punct culminant, marcant al vieții mele, nu am reușit să zâmbesc cu toată deschiderea… dar m-am ridicat din cenușă și am învățat cu pași mici să trăiesc fără dragostea ei nemărginită și inegalabilă, pentru că, da, moar­tea schimbă tot… timpul mai puțin!

Ai menționat în trecut că mama ta ți-a citit jurnalul. Cum a influențat această experiență relația ta cu ea?

Da, mama, când a citit jurnalul, aveam 15 ani. A fost bulver­sant, însă am descoperit că ea de fapt știa și mă acceptase de mult. Iar relația s-a sudat și mai mult. Sfatul ei către mine a fost să fiu eu însumi, întotdeauna sigur de sine și fericit.

Ai fost deschis în legătură cu relația ta de 15 ani. Cum a influențat aceasta viața ta personală și profesională?

S-au făcut 15 ani de relație, care a trecut și prin ploaie, dar și prin mult soare și care azi se bazează pe iubire, pe echi­libru, respect… o relație care m-a educat și ajutat să devin omul matur de azi pe toate planurile.

Cum a fost procesul de a te construi ca brand? Ce sfaturi ai pentru tinerii hairstyliști care își doresc să își creeze un nume în această industrie?

Procesul de a mă construi ca Brand-Name a fost un cumul de activități mixte, pentru că eu am avut acel ceva care a atras atenția presei încă din anii 2009, astfel trezindu-mă persoa­nă publică în urma repetatelor apariții în diverse publicații, respectiv emisiuni TV. Așadar, vizibilitatea masivă dobândită din acest punct de vedere a accelerat, în cazul meu, atinge­rea apogeului.

Care a fost cea mai mare provocare din cariera ta și cum ai reușit să o depășești?

Provocări au fost multe și nu tocmai plăcute, dar nu am reac­ționat niciodată fără sa gândesc și, firește, cu ajutorul Divin nu am fost clintit din drumul meu. Mărturisesc ca am avut de parcurs lupte grele, încercări care m-au făcut să îmi înving toate temerile și sa cred și mai mult în mine.

Într-o lume atât de vizuală, cum reușești să îți menții creativitatea și să inovezi constant? De unde îți iei inspirația?

Consider că, indiferent de numărul de cursuri absolvite, atunci când ești născut cu veleități pentru domeniul ales, creativitatea vine de la sine, neîncetat. Sunt lucrurile pe care de fiecare dată le spun și celor care aleg să facă practică în salon cu mine după absolvirea cursului de coafor. La capi­tolul inspirație, mă ajută trendurile lansate în fiecare sezon de către imenșii stiliști din State. Iată, și Met Gala an de an își pune amprenta la nivel mondial pe tot ce ține de modă, fashion și beauty.

Nu este nimic greșit în a te inspira, important este să nu co­piezi. De asemenea, rubrica „Verdict” mă ține la curent cu fiecare lansare care ține de „nou”. Astfel, pot aduce un aport de informație constructivă pentru vedetele din România, care adesea apar eronat din punct de vedere stilistic pe co­voarele roșii din țară.

Cum te-ai schimbat ca persoană de la începuturile cari­erei tale până în prezent? Ce lecții ai învățat pe parcurs?

Încercările te schimbă în aceeași măsură ca răutatea atunci când alții văd în tine o viitoare concurență, deși eu niciodată nu am concurat și nu m-am comparat cu nimeni, însă alții cu mine, da. Dar, în timp, devii imun, lași lucrurile să treacă. Evident, am pus accent pe un număr restrâns de persoane în care am încredere și care, da, pot fi aproape de mine, de viața mea. Am colaboratori cu care muncesc de peste zece ani la fel de bine ca la început, deoarece transparența și dia­logul au ajutat la întreținerea relațiilor din jur.

Când te gândești la viitorul tău în această industrie, ce ambiții și visuri ai? Cum îți vezi cariera evoluând în ur­mătorii ani?

Pentru mine, când spun „industria beauty”, indirect înseam­nă și mass media, deoarece mereu au fost împletite în cari­era mea, cu zecile de demonstrații prin platourile de televi­ziune, mai apoi postura mea de comentator de beauty. Am muncit, așadar, la ambele posturi în egală măsură, așadar ambiția mea este să avansez și mai mult și să fac un proiect TV constructiv și motivațional, atât pentru publicul feminin pasionat de modă și frumusețe, cât și pentru cei care au che­mare spre înfrumusețare, coafor, artă.

Ai avut momente în care te-ai îndoit de tine sau de ca­lea ta profesională? Cum ai reușit să depășești acele mo­mente?

Nu m-am îndoit niciodată de mine, de drumul ales. Am știut concret care este cariera pe care îmi doresc să o constru­iesc. Nu reușesc să văd o altă ramură din alt domeniu care să mă fi atras la nivelul la care a făcut-o și continuă să o facă meseria mea.

Ce înseamnă frumusețea pentru tine, dincolo de aspectul fizic? Cum reușești să transmiți această viziune clienților tăi?

Frumusețea pentru mine înseamnă, înainte de toate, acea lumină și blândețe din privirea omului bun. Nu contează ki­logramele în plus (cu ambiție le poți da jos) sau părul lipsit de volum. Clientelor mele le transmit această viziune atunci când vin la mine fără încredere de sine și iată că, de ani de zile, reușesc să le ajut să înțeleagă că noi, oamenii, suntem mai puternici decât credem.

Cum ai reușit să te promovezi și să îți construiești un brand puternic într-o industrie în continuă schimbare?

Am reușit să mă promovez cu ideile personale, cu extrem de multă pasiune și cu ajutorul unui număr restrâns de oameni de nădejde, experimentați în marketing și mass media. P.S.: Te iubesc, Lari! Iar întărirea brandului și credibilitatea lui se datorează investiției constante în calitate și garanție.

Care este cea mai mare satisfacție pe care ți-o aduce munca de hairstylist?

Cea mai mare satisfacție este longevitatea, acel cumul de mulți ani de încredere deplină din partea clientelor și efortu­rile lor de a ajunge la mine, chiar și din alte țări, doar pentru câteva ore în București, pentru serviciul de culoare și fai­moasele extensii by Adi C. Și, uite așa, multe dintre ele au devenit mirese. Am vărsat lacrimi odată cu aplicarea voalu­lui de mireasă, am depănat amintiri… mai apoi, unele au de­venit mămici. Le-am îngrijit părul și pe perioada sarcinii, și tot așa. Așadar, mereu am păstrat deschidere spre informații noi despre meseria mea, ca să pot îmbunătăți standardele cu care am obișnuit publicul.

Tehnici noi vor exista mereu, atât în materie de vopsit – iată celebra tehnică franțuzească Balayage care se reinventează constant – cât și diverse metode de aplicare noi, care se lan­sează de la an la an cu referire la extensiile de păr. Acum, totul merge înspre sfera „deloc dăunător”, din fericire.

Privind în urmă, care crezi că a fost cel mai important pas pe care l-ai făcut în cariera ta și de ce?

Pasul cheie a fost proiectul meu de suflet, Adi C. Beauty Line, gândit cu draga mea prietenă de o viață, Andra Marcu, cu care dețin al doilea salon sub acest nume. Iar în iarna acestui an, pregătim o locație nouă de vis pentru clientele noastre deosebite!


Follow Us On Instagram