COMBATE CELULITA CU UNDE DE ŞOC

de Gabriela Vlad

COMBATE CELULITA CU UNDE DE ŞOC

Undele de şoc (Acoustic Waves Therapy) reprezintă una dintre cele mai recente şi eficiente terapii non invazive în tratamentul celulitei şi al acumulărilor adipoase. Undele de şoc sunt impulsuri acustice şi presoare cu durată foarte scurtă (microsecunde) care produc o presiune ridicată ce transferă energie în  ţesuturi pentru a stimula procesele reparatoare. Siguranţa, noninvazivitatea şi eficienţa tratamentului au făcut din Acoustic Waves Therapy tratamentul de elecţie în eliminarea celulitei şi a acumulărilor adipoase.

Undele de şoc se deosebesc de ultrasunete care sunt oscilaţii periodice constante ce provoacă o încălzire rapidă a ţesuturilor prin faptul că au amplitudini de presiune înaltă, transferă energia în profunzimea ţesuturilor şi nu degajă căldură. Încă din 1980 medicina exploatează capacitatea lor de a transporta energia în ţesuturi, undele de şoc fiind folosite în urologie pentru dizolvarea calculilor renali, în ortopedie pentru dizolvarea calcificărilor osoase şi în tratarea  tendinţelor. Undele de şoc produc numeroase efecte biochimice metabolice şi mecanice care determină importante modificări structurale la nivelul ţesuturilor tratate.

Undele de şoc au o acţiune benefică asupra tuturor tipurilor de celulită, dar celulita edematoasă răspunde cel mai repede la tratament, deoarece ţesuturile se eliberează rapid de lichidele în exces. Asupra celulitei fibroase şi sclerotice, durata tratamentelor este mai lungă, pentru aceste forme de celulită rezultatele continuă să se manifeste şi după terminarea ciclului de tratamente, deoarece reacţiile metabolice induse de undele de şoc sunt profunde şi durează în timp.

Efectele tratamentului cu unde de şoc:

– eliminarea celulitei

– reducerea acumulărilor adipoase

– îmbunătăţirea circulaţiei

-îmbunătăţirea elasticităţii pielii

-omogenizarea cutanată

– nivelarea suprafeţei tegumentelor

Undele de şoc tratează cu succes atât inestetismele cauzate de celulită şi de acumulările adipoase, cât şi în întărirea masei musculare din zona feselor, membrelor şi a abdomenului. Un ciclu de tratament variază între 8 -12 tratamente, efectuate cu o frecvenţă medie de 2 şedinţe pe săptămână. Tratamentele pot fi efectuate şi cu o frecvenţă mai mare, însă se recomandă cel puţin o zi de repaus între ele, pentru a permite organismului o completă elaborarea a produşilor metabolici. Durata unei şedinte de tratament este cuprinsă între 20- 30 de minute, rezultatele fiind vizibile după 3-4 tratamente.

Aplicaţii în estetică şi medicină estetică:
●tratamentul celulitei de gradul I, II, III,

●îmbunătăţirea elasticităţii cutanate,

●tonifierea ţesuturilor,

●remodelarea corporală.

 


Follow Us On Instagram