CAVITAŢIA – alternativa neinvazivă şi nechirurgicală a liposucţiei

de Gabriela Vlad

CAVITAŢIA – alternativa neinvazivă şi nechirurgicală a liposucţiei

Ce este cavitaţia?

Cavitaţia este un fenomen fizic care conduce la formarea, dezvoltarea şi implozia unor bule cavitaţionale în interiorul unui lichid, atunci când acesta este supus acţiunii de compresie şi decompresie generate de ultrasunetele de joasă frecvenţă. În timpul fazei de decompresie se creează în interiorul lichidelor interstiţiale o mulţime de cavităţi sau bule cavitaţionale. Bulele cavitaţionale odată formate, sunt preluate de către curentul de fluid şi transportate în zone cu presiuni ridicate unde are loc condensarea bruscă a vaporilor din cavităţi sau lichefierea bulelor de gaz care determină implozia bulelor, rupând în acest fel membranele celulelor adipoase.Odată dezintegrată celula adipoasă , tot conţinutul eliberat (trigliceride, colesterol, acizi graşi, toxine) este absorbit de limfă şi drenat prin sistemul limfatic. Numită şi „liposucţie fără bisturiu”, pentru capacitatea sa de a reduce ţesutul adipos fără a se recurge la chirurgia invazivă, cavitaţia este astăzi este una din cele mai inovative tehnologii utilizate în estetică. Similară cu liposucţia în ceea ce priveşte scopul, adică reducerea acumulărilor adipoase se deosebeşte de aceasta pentru că:

• nu este invazivă

• nu se foloseşte bisturiul

• nu se folosesc canule sau ace

• nu necesită anestezie sau timpi de recuperare

De fapt este vorba despre un tratament estetic care permite clientei reluarea activităţilor cotidiene imediat după tratament. În plus, unul din atuurile cavitaţiei este capacitatea de a inhiba reproducerea adipocitelor după tratament.

Ce efecte produce cavitaţia?

Încă de la început se poate observa o intensă acţiune lipo (dezintegrarea ţesutului adipos) şi o progresivă remodelare a profilului corporal pe lângă reducerea consistenţei masei adipoase.La toate acestea se adaugă dispariţia aspectului de coajă de portocală cu eliminarea clasicilor noduli celulitici, o bună oxigenare şi revascularizarea ţesutului subcutanat, cu o reactivare a microcirculaţiei periferice şi al drenajului lichidelor stagnante şi nu în ultimul rând o îmbunătăţire a tonusului şi a elasticităţii pielii.

Ce simte clientul în timpul tratamentului?

În timpul tratamentului clientul poate percepe un sunet mai mult sau mai puţin intens în funcţie de sensibilitatea auditivă individuală .În orice caz, acest fenomen se constată în primele şedinte apoi acesta se diminuează treptat.Tratamentul este unul plăcut şi confortabil. De ce această metodă este de preferat liposucţiei? Cavitaţia este o alternativă non invazivă şi non agresivă a liposucţiei. Nu se simte durere, nu există complicaţii sau timpi de recuperare, este mai puţin costisitoare şi nu interferează cu activităţile cotidiene ale clientului.

Câte şedinţe de tratament sunt necesare pentru a obţine bune rezultate?

Numărul şedinţelor de tratament diferă de la individ la individ. Specialistul efectuează o atentă analiză corporală a fiecărui client pentru a personaliza tratamentul în funcţie de necesităţile individuale.În mod normal se efectuează 6-10 şedinţe de tratament.

Cât durează o şedinţă de tratament şi după câte şedinţe se văd rezultatele?

O şedinţă de tratament durează între 40-50 de minute.Tratamentul este unul localizat, lucrându-se pe zonele cu probleme , circa 20-30 minute cu cavitaţie, apoi se continuă cu masajul mecanic cu vacuum pentru alte 20 de minute , acesta din urmă având acţiune drenantă. După a 3-a a 4-a şedinţă de tratament se poate observa o reducere evidentă a masei adipoase.

Acest tratament poate fi aplicat tuturor clienţilor?

Se recomandă să se evite tratamentul asupra persoanelor cu probleme cardiace, purtătoare de pace-maker, cu afecţiuni vasculare grave şi femeilor însărcinate.

Ce trebuie să facă clientul?

Persoanelor care se supun tratamentului cu cavitaţie li se recomandă: un regim alimentar corect, să desfăşoare uşoare activităţi fizice şi să bea 2 litri de apă zilnic. Toate acestea pentru a se obţine un maxim de rezultate. Odată obţinute rezultate foarte bune ce trebuie făcut pentru menţinerea acestor rezultate? La sfârşitul ciclului de tratamente se recomandă un tratament de menţinere la fiecare 3 luni.


Follow Us On Instagram