Cel mai sănătos pentru o femeie cred că este informația

Geanina Ilieș, Jurnalist, Blogger & Owner clinica ErgoSlim și studioul ErgoSun

Sunt anumite momente în viață în care simțim că avem nevoie de un “restart”. Acest lucru l-a simțit și Geanina după vârsta de 30 de ani, când a decis să renunțe la cariera în televiziune, să se ocupe de proiectele personale și să-și petreacă weekend-urile alături de fiul său Patrick și de familie. Așa au luat naștere clinica ErgoSlim și studioul de bronzat ErgoSun, despre care a acceptat să ne vorbească pe larg, într-un interviu. Vă invităm la … lectură, alături de Geanina Ilieș.

 

Jurnalul de Estetică: Ești mamă, blogger și ai un bu­siness în domeniul frumuseții. Cum reușești să le împaci pe toate?

Geanina Ilieș: Îmi place tot ceea ce fac. Ador să fiu mama lui Patrick, iubesc ceea ce am construit în do­meniul frumuseții în clinica ErgoSlim și în studioul de bronzat ErgoSun, iar vlogg-ul este domeniul care mă relaxează și mă ține în legătură directă cu toți cei care sunt interesați de această lume frumoasă.

JDE: Cum ai ajuns de la Jurnalism în acest domeniu, al frumuseții? Când și cum ai avut ideea de a deschi­de o clinică cu servicii de înfrumusețare corporală?

G.I: În primul rând cred că sunt domenii care au legă­tură unul cu celălalt, chiar dacă nu ne dăm seama la prima vedere. Jurnalismul a fost prima mea dragoste, o latură pe care am dezvoltat-o și pe care încă o mai practic prin prisma business-urilor. Clinica ErgoSlim a fost o idee creată din dragostea pentru frumos și sănătate, în primul rând. Tot ceea ce dezvolt în acest moment, o fac cu pasiune și cu o curiozitate dusă la extrem câteodată, pentru că îmi place să fiu la curent cu tot ceea ce este nou pe piață în acest domeniu, ca și în jurnalism. Informație de ultima oră transmisă au­ditoriului. Așa cum ziceam, nu se aseamănă, dar se contopesc.

JDE: Ce fel de servicii oferă Clinica ErgoSlim?

G.I: Remodelare corporală, estetică facială noninva­zivă, spa, masaj, nail care, hairstyle, nutriție. Practic am încercat să combin toate serviciile pe care orice feme­ie sau bărbat și le-ar dori să le facă într-un cadru intim, cu servicii de top, aparatură de ultimă generație, cu in­formații și personal profesionist. Cea mai mare bucurie  este atunci când cei mai mulți dintre clienți comunică direct cu mine, când feedback-ul este pozitiv, în ceea ce privește rezultatul fiecărui serviciu.

JDE:Care este implicarea ta la clinică? Ce fel de ac­tivități desfășori acolo?

G.I: Ajung la ora 8:30 și plec la ora închiderii. Se subîn­țelege care este aportul meu din punctul ăsta de ve­dere și o spun cu toată plăcerea. Îmi place foarte mult să fiu aproape de tot ce înseamnă ErgoSlim și Ergo­Sun. Consider că orice business trebuie observat în­deaproape pentru ca lucrurile să decurgă exact cum îți dorești. De la promovare, interacțiunea cu clienții și furnizorii până la orice decizie de afaceri pe care o iau îndeaproape, are un impact semnificativ asupra evolu­ției ulterioare a acesteia; iar un management financiar corect și consistent mă ajută să iau decizii corecte, me­nite să îmi asigure atât un rezultat bun clienților mei, un cash-flow consistent, cât și un profit satisfăcător.

JDE: Care este tratamentul tău preferat dintre cele pe care le oferiți?

G.I: Nu pot spune că am unul preferat. Tot ce am ales pentru clinică am testat în ultimii ani și am încercat să aduc în ErgoSlim toată aparatura cu care am avut re­zultate, dar și servicii care nu se mai găsesc în țară. Spre exemplu Capsula Spa Jet cu briză de ioni nega­tivi este una dintre ele. 30 de minute în care corpul tău beneficiază de o cură de relaxare, detoxifiere și răsfăț datorită efectelor de saună îmbinate cu cromoterapie, aromaterapie, meloterapie, ozonoterapie și vibroma­saj. Iar cel mai important beneficiu este briza de ioni negativi.

Ionii negativi sunt molecule de oxigen care au căpătat sarcină electrică negativă. La producerea lor pe cale naturală contribuie mai mulţi factori: radiaţiile ultravio­lete (foarte puternice în zona de munte), ploaia şi că­derile de apă, fotosinteza, vânturile reci care străbat cetinile pădurilor de răşinoase. Viaţa acestor ioni este foarte scurtă (numai 1 minut) şi au fost supranumiţi vi­taminele aerului deoarece stimulează şi armonizează majoritatea proceselor vitale, dar şi pe cele din sfera psihicului şi a mentalului. În prezenţa acestor ioni, sis­temul imunitar este extrem de activ, asimilaţia se re­glează de la sine, circulaţia sanguină se intensifică, iar procesele de regenerare sunt stimulate. Este un apa­rat care pur și simplu te bagă la încărcat. Ionii nega­tivi contribuie la prelungirea vieții, la longevitate (este cunoscut faptul ca oamenii care locuiesc la munte tră­iesc mai mult decât cei de la câmpie sau de la țărmul mării). Contribuie la ușurarea trecerii oxigenului din aer în sânge. Reglează somnul și buna dispoziție, prin stimularea producerii de serotonină. Reduce riscul de cancerizare ce revine nicotinei și gudronilor, aviz fu­mătorilor. Este benefic pentru recuperarea după acci­dente şi traumatisme. Expunerea pielii la aerul ionizat negativ constituie un tratament extrem de eficient con­tra eczemelor infecţioase, contra psoriazisului, pentru vindecarea rapidă a arsurilor şi a diferitelor plăgi.

Am vorbit numai despre capsula Spa J. Dacă ar fi să menționez care este aparatul de remodelare corporală în ceea ce privește eliminarea țesutului adipos, acela este Mantis MR991. Este cel mai folosit aparat și cam toate ne “batem” pe el. Trio IShape de asemenea, având cavitație, radio frecvență și vacuum este un aparat care îmbină toate sinergiile într-un singur manipul. Împachetările la cuvertă, pressoterapia, electrostimularea pentru tonifiere. Pe partea de estetică facială, există o gamă largă. De la oxigenarea facială, peelinguri chimice, tratamentele tradiționale de hidratare, acnee, riduri, până la partea de injectări cu vitamine și produse de ultimă generație în materie de estetică facial noninvazivă. Colaborez cu doamna Cătălina Anghel, doctor pe specializare estetică facială, și Bianca Alexander pe partea de nutritive. Mă completează în serviciile pe care le ofer, iar cele mai importante, așa cum am spus, sunt rezultatele și respectul meu față de clienții clinicii.

JDE: Clinica ErgoSlim oferă un tratament deosebit numit OxyJET Leo de Luxe by Nora Bode. Care sunt efectele acestui tratament? În ce constă? De ce este acest tratament deosebit?

G.I: Este procedura preferată a celebrei Kim Kardashi­an. Mi-a plăcut foarte mult ideea de oxigenare a tenului. Oxigenul înseamnă viață, iar OXY JET este tratamentul ce înglobează 7 tehnologii revoluționare care oferă te­nului rezultate uimitoare în reîntinerirea facială încă de la prima ședință. În acest tratament, celulele pielii sunt alimentate cu oxigen pur, concentrat, procedură ce îm­bunătățește aspectul pielii, lăsând-o proaspătă și vitali­zată. Ingredienții activi acționează în adâncimea pielii, îmbunătățindu-i producția de colagen și asigurându-i o textură vizibil redefinită având un efect vizibil pe o pe­rioadă lungă, iar oxigenul acționează ca un vitalizator.

JDE: Este dureroasa tehnica “INJECTIA” DE OXIGEN SUB PRESIUNE – OXY JET?

G.I: Absolut deloc, din contră, este o senzație de re­laxare profundă. Ingredienții special concepuți Nora Bode și oxigenul pătrund adânc în piele datorită pre­siunii pulsate și formează un depozit de ingredienți activi. Pielea devine netedă şi fermă, depigmentarea şi impuritățile fiind astfel reduse, ca în final oxigenul pulsat să vitalizeze şi energizeze pielea readucându-i prospețimea și vitaliatatea de care are nevoie.

JDE: Care crezi tu că este cel mai eficient tratament de remodelare corporală și de ce?

G.I: Toate. Coroborate cu o alimentație echilibrată și un stil de viață sănătos, este imposibil ca rezultatul să nu apară. Orice rezultat ține de respectul pe care ni-l acordăm nouă înșine.

JDE: Sunt costisitoare tratamentele de remodelare facială? Dar cele corporale? Este necesară o inves­tiție mare pentru întreținere?

G.I: Există o gamă largă de tratamente pe toate ser­viciile. Clinica ErgoSlim nu se adresează numai unui anumit tip de clientelă. Diferența o face calitatea pro­duselor, a serviciilor și cel mai important, a rezultate­lor. Niciodată nu am mers pe cantitate, ci pe calitate, din respect pentru toți cei care îmi calcă pragul. Îmi place să investesc în produse profesionale, cum este gama Vagheggi. Din punctul meu de vedere, cea mai bună pe partea facială în tratamentele profesionale la ora actuală. Chiar dacă este o gamă profesională strict de cabinet, cei de la Vagheggi au ajutat la continuarea tratamentului și acasă, oferind posibilitatea celor care încep un tratament în clinică, să îl continue și acasă. Pe lângă toate acestea, lunar ofer la dispoziția clien­ților oferte promoționale și pachete cu discounturi în diferite perioade, chiar și pentru procedurile mai cos­tisitoare prin prisma aparaturii de ultima generație. Spre exemplu, în această perioadă a Sărbătorilor am încercat pe partea de remodelare corporală să vin în întâmpinarea clientelor cu o super ofertă cu până la 50% la pachetele corespunzătoare diagnozei lor cor­porale. Așadar, există perioade în care orice femeie își poate permite să beneficieze de orice în clinica mea, indiferent de prețuri.

JDE: Când sunt necesare tratamentele de remodela­re corporală? De la ce vârstă le recomanzi?

G.I: Bineînțeles că există niște reguli și chiar și legi. 18 ani este vârsta de la care se pot începe tratamentele, cel puțin cele corporale. Pe partea de estetică facială acestea pot începe chiar mai din timp, întrucât tenul unui adolescent știm cu toții că este predispus la diferi­te schimbări hormonale, iar cel mai bine este să previi atunci când este cazul și în același timp să tratezi când este nevoie.

JDE: Cât de eficiente sunt acestea în timp?

G.I: Atât timp cât știi pentru ceea ce ai făcut un anumit serviciu și știi să îl menții, rezultatul poate fi unul de lungă durată. Există cliente care fac anumite tratamen­te de menținere, asta după un anumit interval și un re­zultat bun. Un tratament corporal poate dura între două săptămâni și trei luni, depinde de pachet și opțiunile fiecărui client. Mai exact, după diagnoza făcută împre­ună cu terapeutul clinicii. Întreținerea se face după op­țiunea fiecărui client. În ceea ce privește estetica faci­ală, acolo lucrurile stau altfel. Cel puțin o dată pe lună trebuie făcut un tratament de hidratare, asta indiferent de problema fiecărei femei. Tratamentele faciale se pot face și săptămânal. Există și tratamente cu rezultate încă de la prima ședință și tratamente personalizate în funcție de problema fiecărui tip de ten.

JDE: Cu ce ar trebui să înceapă o femeie nefamilia­rizată cu aceste tratamente?

G.I: Cel mai sănătos pentru ea cred că este informația. Am pornit la drum cu această idee, iar oamenii trebuie informați și ajutați în orice problemă cu care se con­fruntă. Spre exemplu, eu și echipa mea am decis ca fiecare diagnoză să fie gratuită pentru că fiecare client are dreptul la informație, iar acest lucru este prioritar în orice clinică.

JDE: Pe lângă serviciile de remodelare corporală, clinica oferă și serviciile unui nutriționist. Este ne­cesar un nutriționist dacă deja beneficiem de servi­ciile de remodelare corporală?

G.I: Sigur că da! Tocmai asta este și ideea! Un tratament corporal va avea rezultate și mai bune după o infor­mație corectă în ceea ce privește alimentația. Pentru că, nu-i așa, alimentația este cea mai mare problemă atunci când vorbim de greutate în exces.

JDE: Ce reguli de nutriție aplici în viața de zi cu zi? Cum împaci necesitatea de a urma niște reguli de nutriție și programul încărcat?

G.I: Micul dejun este foarte important în ceea ce mă privește. Nu-l sar niciodată pentru că am un program foarte încărcat, iar diminețile sunt cele mai importante. Pentru mine nu există un aliment bun sau rău. Ce con­tează e proporția în care le mănânci, momentul zilei și ce activitate fizică faci.

JDE: Care sunt ritualurile tale de îngrijire și întreți­nere?

G.I: În primul rând îmi place foarte mult să fac sport, indiferent la ce clase. Optez pentru Mantis, remodelare corporală și tratamentele faciale din clinică, cel puțin o dată pe lună. A, și să nu uit, zâmbesc mult și sunt foarte optimistă.

JDE: Cum se desfășoară o zi din viața Geaninei Ilieș?

G.I: Mă trezesc la 6.30, îl las pe Patrick la școală, ajung la clinică, merg și la studioul de bronzat pe care îl de­țin, pentru că este în aceași zonă, monitorizez lucrurie, la prânz mănânc cu o prietenă în zonă. Dacă am întâl­niri, mi le stabilesc de cele mai multe ori la clinică sau în zona de Nord a capitalei, unde îmi și petrec majo­ritatea timpului, iar seara la ora 20 plec spre casă. De obicei Patrick este luat de la școală de către părinții mei, însă când termin mai devreme, îl iau eu. Există momente când rămân și singură la clinică, până îmi re­zolv toate treburile. Spre exemplu acum este ora 20.55 și scriu cu drag pentru acest interviu. J

JDE: Cum se împacă fiul tău Patrick cu activitățile tale extra familie? Cum menții relația cu el? Ce acti­vități comune aveți?

Lui Patrick îi place foarte mult ceea ce fac. Cărui băr­bat nu îi place frumosul? Câteodată îmi dă și sfaturi sau își dă cu părerea în diferite campanii pe care le fac. E un copil foarte bun și cuminte. Suntem foarte apropiați și încerc să îi ofer toată atenția mea, comunicarea fiind una foarte strânsă după ora 16, când iese de la școală.

JDE: Ce principii de pareting ai aplicat în educarea fiului tău și le-ai recomanda și cititoarelor noastre?

G.I: Nu am dat niciodată sfaturi legate de acest lucru. Fiecare familie are un anumit mediu. Eu am încercat să-l cresc pe Patrick într-un mediu cât mai plăcut, să-i arăt realitatea vieții, să-l fac să înțeleagă ce însemnă o mentalitate sănătoasă și că cel mai important lucru la vârsta lui este studiul, sportul și copilăria. Vreau ca fiul meu să fie unul fericit, nu crescut după reguli sau îndoctrinări. Cred că fiecare părinte știe să-și crească și să dea niște principii sănătoase copilului său. Asta este cel mai important.

JDE: Ce ai recomanda femeilor care simt să por­nească pe un alt drum, dar nu au curajul necesar?

G.I: Să creadă în ele! Să iubească ceea ce gândesc. Să fie corecte și să se respecte!

JDE: Ce faci pentru a-ți menține echilibrul interior?

G.I: Credință, sport, lectură, iubire, respect de sine și muncă.


Follow Us On Instagram