Eu așa m-am născut, cu scrisul în suflet

Vă mai amintiți de Raluca Zdrobiș? Pasionată de scris de când se știe, Raluca este cea care a schimbat percepția multor români despre ceea ce înseamnă o familie, printr-un articol pe care l-a publicat pe blog în care a povestit experiența avută la unul dintre cinematografele din București. Astăzi, datorită ei, multe instituții din România au regândit pachetele pentru familii, astfel încât să beneficieze și cele monoparentale. Vă invităm să o cunoașteți pe Raluca, dincolo de acea experiență.

Cine este Raluca? Ce este interesant de aflat despre tine? Ceva ce poate nu știe multă lume.
Întotdeauna mi-a fost mai simplu să mă privesc prin ochii altora și tare greu să povestesc despre mine. Sunt o balanță echilibrată, îndrăgostită de călătorii și de aer liber, un om al mărilor și oceanelor și râurilor, pasionată de citit și muzică bună, consumatoare înrăită de concerte și mare iubitoare de vin. Sunt părinte singur de 10 ani și am cei mai minunați copii din Univers. Sunt un cameleon și mă adaptez rapid la viață și circumstanțe noi. Indiferent de cât de dură este viața uneori, mă reinventenz zi după zi și evoluez în permanență. Sunt în continuă mișcare! Am un dragon tatuat pe spate care să îmi amintească că focul, oricât de intens ar fi, nu poate ucide un dragon.

Când și cum a luat naștere pasiunea pentru scris?
Știu că marea majoritate a celor care scriu au un raspuns la întrebarea asta și își aduc aminte cu exactitate un moment în viață, o persoană sau poate un eveniment notabil care a participat la descoperirea pasiunii. Eu nu am (râde). Eu așa m-am născut, cu scrisul în suflet. Am deslușit devreme sensul literelor, cu ajutorul mamei, iar la 5 ani și un pic scriam prima mea poezie. O odă închinată celor mai frumoase crizanteme albe pe care le-am văzut în viața mea. Erau ale mamei. Și chiar nu țin minte un moment din viața mea de după prima poezie în care să nu fi scris…

Îți mai amintești primul tău blog? Despre ce ai scris și unde?
Chiar dacă am sute de poezii scrise, piese de teatru (pe care colegii mei liceeni le-au și pus în scenă la momentul la care au fost scrise) și zeci de materiale pentru brand-urile cu care am lucrat, publicate de-a lungul timpului în diferite reviste, primul blog pe care am scris a fost beautybyjules.ro. De la Iuliana, cea care înființase blogul cu ceva ani înainte să încep să scriu și eu, am învățat enorm. Ea este și cea care mi-a insuflat dragostea pentru beauty. Pe beautybyjules.ro am scris despre cosmetice, parenting, frici, bucurii și descoperiri. M-am mutat apoi la revistă (fpm.ro) și pe ralucazdrobis.ro. Scriu în continuare despre frumusețe, în toate formele ei, despre mâncare bună, despre vin, despre locuri frumoase din oraș și am un editorial despre iubirea de sine.

Despre ce te îți place cel mai mult să scrii?
Prima dragoste rămâne frumusețea. Cel mai mult îmi place să scriu despre beauty și sckincare, mai ales că am studiat între timp și am acumulat o mulțime de cunoștințe. Și multe diplome, să nu uităm de diplome (râde).

Ce te inspiră în activitatea profesională?
Activitatea mea este cu și despre cosmetice și skincare. Și, cumva, nu eu am ales ceea ce fac acum, jobul m-a ales pe mine. Și nici nu se putea mai bine. Fac în fiecare zi ceea ce îmi place și la finalul zilei sunt happy. Inspirația o găsesc în primul rând în interiorul brandurilor și în super poveștile lor. Avem multe lucruri frumoase de spus, despre naturalețe, senzorialitate, formulare, produse iconice vechi de peste 100 de ani, farmaciști care au inventat rețete folosite și astăzi și așa mai departe. Așa că țes cu ajutorul altor bloggeri de beauty articole ce ajung la cititori.

Cum împaci activitățile profesionale curente cu rolul de mamă?
Asta este întrebarea pe care o primesc cel mai des, inclusiv de la prieteni (râde din nou). Sunt singură cu ei doi de atât de multă vreme încât am descoperit un secret și am căpătat o super putere. Totul ține de planificare! Mă organizez foarte bine și cumva reușesc să îmi fac timp pentru toate. Poate și pentru că știu uneori să renunț la lucruri, importante sau mai puțin importante. Uneori, renunț la o activitate care îmi place pentru a petrece timp cu copiii. Alteori renunț la ceva legat de job pentru a citi o carte. Și câteodată, renunț la toți și toate și fug de una singură prin lume.

S-a schimbat viața ta în vreun fel după articolul în care ai povestit episodul pe care îl știm cu toții, de la Hollywood Multiplex?
Într-adevăr, articolul despre Hollywood Multiplex mi-a depășit orice așteptari în materie de viralitate, însă nu pot spune că mi-a schimbat viața. În schimb, pot spune că experiența aia m-a învățat multe. Și printre aceste multe lucruri învățate se numără și faptul că oamenii sunt oricând pregătiți să își proiecteze frustrările proprii asupra ta. Sunt gata oricând să arunce cu noroi, indiferent dacă au înțeles sau nu cu adevărat subiectul, indiferent dacă îi afectează sau nu, indiferent dacă rănesc pe cineva sau nu. Protejați de monitor și tastatură își permit să arunce vorbe urâte și dure, cu intenția clară de a face rău. Viața mea nu s-a schimbat, însă mult mai multă lume știe acum cine sunt eu, ceea ce nu este neapărat un lucru bun (râde).

 

Se spune că frumusețea deschide multe uși. Ce părere ai despre acestă afirmație?
Cred că ușile pe care le deschide frumusețea nu sunt neapărat ușile potrivite! Depinde mult și de ușile pe care vrei să le deschizi, nu? Cred că mi-ar plăcea mai tare să aud că „inteligența deschide multe uși”, ar fi mai potrivit să le spunem asta copiilor noștri!

Foarte multe tinere pornesc pe acest drum și își fac blog-uri, vlog-uri, canale de YouTube. Ce le-ai recomanda acestora pentru a avea succes?
Noua generație de „vedete” se află acum în social media, nu? Cred că acum, când toate canalele de social media sunt inundate de informație, cel mai important lucru este sinceritatea. Trebuie să fii sincer cu tine și sincer cu comunitatea ta, altfel nu ai nicio șansă să crești și să rămăi sus. Apoi, este mega important să fii pasionat de ceea ce faci. Pasiunea se simte! Dacă o faci pentru că și alții o fac, dacă o faci pentru followers si pentru bani, dacă o faci pentru atenție, atunci o faci pentru motivele greșite. De asemenea, este important să vii cu ceva nou. Să comunici ceva diferit față de restul, altfel este foarte greu să ieși în evidență. Și trebuie să muncești mult, foarte mult, și constant! Zi după zi după zi după zi…

Care sunt pasiunile tale?
Sunt extrem de pasionată de sporturile de apă și de cele de contact. Fac de mai mulți ani scuba diving, rafting, caiac, wakebording și orice altceva se poate (și râde din nou). Am o hartă pe care sunt însemnate râurile pe care le străbat și apele în care mă scufund. Am super povești despre cum mi-am rupt coasta în canionul Tarei, în Bosnia, sau despre cum pescarii au aruncat pietre în mine. Fac kick-boxing și box pentru relaxare, cum alții fac yoga. Sunt super pasionată de sporturile de contact și le-am încercat aproape pe toate. Cred că într-o altă viață am fost amazoană (râde din nou, cu poftă).

Ce faci pentru a-ți păstra echilibrul interior?
Eu sunt părinte singur de peste 10 ani. Nu pot spune că a fost ușor să mențin un echilibru în toată perioada aceasta. Însă, pentru a putea fi o mamă bună am învățat că trebuie să îmi aduc aminte și să fiu femeie. Îmi petrec mult timp cu copiii mei, facem o mulțime de lucruri împreună și apreciez fiecare secundă în care am compania lor. Îmi petrec timp și cu mine și fac lucruri doar pentru mine. Mă duc la concerte, îmi fac timp pentru pasiunile mele sau ies cu prietenii în oraș. Fără copii. Nu mă neglijez și cred că asta îmi menține echilibrul interior.

Cum decurge o zi din viața ta?
Nicio zi nu seamănă cu alta. Sunt în permanență în mișcare și dacă nu sunt la birou, sunt fie la întâlniri, fie la evenimente, fie la ședințe foto. Și când pentru alții ziua de lucru se oprește, pe mine mă găsești fie scriind pentru revista FPM, fie pentru blogul meu, fie prinsă în PhotoShop sau documentându-mă pentru materiale. Zilele de week-end, în schimb, le petrec în mare parte cu copiii. Le împart cumva și facem o mulțime de activități împreună, păstrând puțin timp și pentru mine. Partea cea mai bună este că acum sunt mai mari și au interese similare cu ale mele, așa că este destul de simplu de împăcat și capra și varza. Mergem împreună la expoziții, concerte, piese de teatru, colindăm prin librării sau anticariate sau facem sesiuni de citit în parc, pe păturică, când vremea ne permite.

 


Follow Us On Instagram