Care este povestea voastră de cuplu?
În cazul nostru este doar soarta. Totul a început în prima zi când m-am mutat la București. Eram într-un oraș nou, pregătită să încep o viață nouă, după un șir de evenimente mai intense și neplăcute. Însă aveam determinarea să fac schimbări în viață mea. În prima zi la București l-am întâlnit pe Sasha de două ori. Prima dată am făcut schimb de priviri, a două oară am și vorbit puțin, dar nimic mai mult. Soarta avea un plan, așa că nu s-a dat bătută: în aceeași zi l-a sunat un prieten pe actualul meu soț și i-a zis că o prietenă s-a mutat la București, nu știe pe nimeni acolo și să o scoată la o cafea când are timp. Nu știu de unde i-a venit acea idee, dar acea prietenă eram eu. Părea ceva rupt din filme, sau că unul din noi a regizat asta. Însă a fost pur și simplu soarta. Chiar dacă ne-am fi propus, nu cred că ne ieșea atât de bine acest scenariu.
Cum s-a schimbat dinamica atunci când a apărut pe lume fetița voastră, Ama?
Dinamica s-a schimbat radical. Am încercat în prima perioadă să ne agățăm de viața noastră așa cum o știam, dar apoi ne-am abandonat procesului și am îmbrățișat noile schimbări din viața noastră.
Prima perioadă am călătorit foarte mult. Ama la doi ani avea 40 de zboruri la activ. Pe măsură ce crește se schimbă nevoile ei și am decis să optăm pentru un pic mai multă stabilitate. Cu toate acestea, forța Ama, așa ne place să o numim, a fost un catalizator important pentru toate schimbările din viața noastră. Ne-a extins zona de confort și ne-a inspirat să creăm lucruri frumoase.
Xenia, știm despre ține că ești hipnoterapeut și mentor în evoluția spirituală – cum ai ales acest drum?
Am ales acest drum în acel moment al vieții în care aparent trebuia să fiu foarte fericită, dar eram foarte nefericită. Aveam o afacere profitabilă, o familie frumoasă, o fetiță sănătoasă, și cu toate astea mi se părea că nimic nu are sens. Încercam în continuare să îmbin afacerea cu alăptatul și cu grija față de familie. Această fugă și nevoia de a le reuși pe toate m-au epuizat foarte mult. Eram un super-erou obosit, care nu mai avea nici superputeri, și nici măcar puteri. Atunci am renunțat la afacere și am început căutările. Aveam deja un background în acest sens, dar aveam nevoie de mai mult timp și spațiu că să aprofundez aceste cunoștințe, dar și mai important, să aprofundez legătura cu mine și cu înțelepciunea mea interioară.
Au urmat studiile în țară și în afara țării, multă introspecție, lacrimi, bucurie… la un moment dat am simțit că mi-au revenit superputerile și că paharul meu e plin. Am simțit să dau din plinul meu mai departe. Astfel am devenit un mentor pentru super-eroii obosiți.
Venind din mediul business, căutam o tehnică eficientă și rapidă pentru a vindecă traumele. Și am creat această tehnică de vindecare multidimensională prin regresia hipnotică, prin care pot fi vindecate până la 20 de traume într-o singură sesiune. Zvonul despre această tehnică foarte eficientă s-a răspândit repede și fără efort din partea mea. Asta se întâmplă atunci când ești pe calea ta și faci lucrurile din iubire. Și, pentru că nu mai fac față numărului mare de cereri, am acum 30 de terapeuți în formare care vor practica această tehnică. Ceea ce înseamnă că urmează să ghidăm și mai mulți oameni spre armonie.
Ce abilități trebuie să aibă o persoană pentru a fi ghid pentru „super-eroii obosiți”, la fel că tine?
În primul rând dorință și deschidere. Și să fie intuitivi. Partea bună este că toți oamenii sunt intuitivi, dar nu prea ne mai folosim intuiția. La cursul de formare în această tehnică, studenții sunt învățați să își activeze intuiția. De asemenea, în cadrul cursului vindecăm toate blocajele care ne împiedică să ne realizăm că ghizi. Prin urmare, oricine simte chemarea, are dorința și deschiderea de a ghida oamenii spre reconectarea cu sine, poate deveni un ghid în această tehnică.
Cum a luat naștere Watu School?
Este cel de-al doilea copil al meu. Îmi place să spun că este o școală a sufletului, dar este mai mult decât atât. Este o comunitate care are la baza valorile de iubire, susținere, deschidere și încredere. Deși peste 2 000 de oameni au trecut pragul acestei școli prin diverse cursuri pe parcursul timpului, eu o văd că este încă la început de drum și urmează încă multe proiecte interesante prin intermediul acestei școli. În curând, urmează primul retreat din România la care vor participa mamele și copiii. Vor fi multe ateliere de yoga, terapie prin artă și feminitate pentru mame și ateliere de yoga, educație spirituală și emoțională pentru copii. La toate retreaturile la care am fost mi-a lipsit mult fetița mea. Și cum eu nu fac compromisuri și trăiesc cu convingerea că nu trebuie să alegem, putem să le avem pe toate, am hotărât să creez un astfel de proiect.
Ce ne poți spune despre hipnoterapie?
Este un instrument eficient, complex și profund, cu care poți soluționa probleme din orice sferă a vieții și din orice perioadă. Fiecare problemă umană are la bază o cauză, ce s-a creat în urmă unor experiențe traumatizante din trecut (din copilărie, din momentul nașterii, din perioada perinatală, din alte vieți sau din experiența cuiva din neamul tău). ADN-ul uman conține amintirea acestor experiențe traumatizante.
Vindecarea prin regresia hipnotică este o metodă sigură, puternică și eficientă de vindecare. Este o formă de terapie care are la bază conexiunea cu Sinele Înalt și Ghidul Spiritual a fiecărei persoane. Anume prin conexiunea cu ei, prin ghidarea și sprijinul Divin, poți activa inteligența spirituală din interior, devenind pregătit să rezolvi dezechilibrele prezente în viața. Aici se îmbină armonios peste șapte metode de vindecare într-un pachet unic: cu elemente de psihoterapie, hipnoterapie, regresie în vieți anterioare, vizualizare creativă, recuperarea sufletului, vindecarea energetică și alte tehnici de vindecare holistică și spirituală.
Metoda este sigură pentru conștiință, minte și suflet, și NU implică scufundarea într-o stare de transă profundă sau somnambulism, sau metode clasice de hipnoză. Deci ești 100% prezent și conștient de tot ce se întâmplă și, în orice moment, tu poți și ai dreptul să încetezi sesiunea. Magic, nu?
Sasha, cum ai cunoscut succesul?
Depinde ce consideră fiecare pentru el „succesul”. Faptul că prin 2011 piesa „All My People” devenea internațională și am început cu plecările dese și săptămânale în turnee, nu-l consider succes. Succesul cel mai mare al meu este relația cu soția, copilul.
Care este cea mai importantă realizare a ta la nivel profesional?
Realizările importante sunt continue, ele se întâmplă zilnic. Studio, multe piese, radio, club, concerte. Toate fac parte din viață și realizările importante.
Cum se conturează colaborările cu alți artiști?
Noi ne întâlnim cu diverși artiști în studio, facem multe sesiuni, multe tabere unde lucrăm cu diferiți producători, așa încep și colaborările.
În afară de muzică, ce alte pasiuni ai?
Cred că viața mea de zi cu zi este o pasiune. Pasiunea de a găti pentru Xenia și Ama, pasiunea față de prieteni și diferite vacanțe cu ei. Sportul și, desigur, plimbatul pe Vespa.
Dar care sunt pasiunile voastre comune?
Ama este pasiunea noastră comună. De asemenea, Sasha adoră să gătească și mie îmi place să mănânc gustos. Deci e un alt element care ne leagă armonios. Suntem pasionați de călătorii, acolo ne umplem bateriile.
Cum arată o zi din viața voastră?
Suntem busy people.
Xenia – Am învățat că, pentru a avea puțină ordine în viață, trebuie să stabilim clar responsabilitățile. Dimineața mea începe la ora șase, când toți dorm – atunci am timp pentru practicile mele și yoga. Apoi continuă cu un mic dejun delicios făcut de Sasha, în timp ce eu o pregătesc pe Ama de grădiniță. Încercăm să ne păstrăm tradiția de a ne bea cafeaua împreună, de cel puțin două ori pe săptămână. În rest, până seara ne facem treburile, încercăm să facem lumea un loc mai frumos, iar seara împărtășim experiențele noastre.
Sasha – Eu mă ocup și de o companie de construcții. Îmi place să văd cum oamenii se mută într-o casă făcută de echipa noastră. Îmi place să îi văd fericiți. Împart zilnic șantierul cu studioul.
Care este secretul unei familii fericite?
Nu știu, nu l-am cunoscut. Dar suntem zilnic în căutarea lui.