Skincare, business și familie cu Ana Brumă

Cum ți-ai descoperit pasiunea pentru domeniul frumuseții?

În tinerețe am suferit de acnee și am simțit pe propria piele ce înseamnă să te trezești zilnic și să trăiești cu acea afecțiune a tenului, iar tot ce îmi doream era să o tratez. Evident, am trecut prin „mâna” multor dermatologi, dar fără succes până când, într-o zi, am început să testez produse, să analizez cum reacționează tenul meu la ele și să îi înțeleg nevoile. La vremea aceea mergem la tratamente de curățare la o cosmeticiană care, explicându–mi atâtea lucruri, mi-a trezit pasiunea pentru sănătatea tenului.

Cum a luat naștere Aesthetics Lab?

Dintr-o dorința pe care o aveam de mult, dar din păcate, fiind angrenată în alte proiecte, nu am reușit să îi dau curs. Anul trecut având niște probleme de sănătate mai grave am decis că e momentul să schimb macazul și consider că am luat cea mai bună decizie pentru sufletul meu. Din momentul deciziei și până la deschidere efectiv mi s-au aliniat astrele, nu a trebuit să mă chinui cu nimic, iar după deschidere m-am simțit ca și cum asta am făcut în toți anii precedenți.

Care sunt cele mai importante produse în contextul îngrijirii pielii?

E greu să îți răspund exact la întrebare, deoarece ar fi cele mai importante pentru un anumit tip de ten cu anumite nevoi, însă, dacă ar fi să generalizăm, putem face o scurtă listă: demachiantul, gelul/spuma de curățare și SPF-ul.

Care este cel mai controversat produs de skincare?

Cred că mai degrabă ar trebui să amintim câteva dintre ingredientele controversate ale momentului din industria cosmetică: parabenii, parfumul, formaldehida și alcoolul.

Dintr-un punct de vedere personal, care sunt procedurile cosmetice la care trebuie să apeleze orice femeie și cu ce frecvență? 

Depinde de nevoile tenului sau problemele cu care se confruntă. Pentru curățare și hidratare intervalul ar fi între 45 și 60 zile, pe când pentru protocolul de Acnee cu Bio-Microneedling,  intervalul este 14 zile. Din punctul meu de vedere, nu poți profesa după o schemă clasică, trebuie să înveți să jonglezi cu informația pe care o stăpânești și să combini eficient tratamentele profesionale cu rutina de acasă.

Tratamentele din cabinet au rezultate uneori spectaculoase de la prima ședință, dar dacă clienta nu le întreține acasă corespunzător, la final nu mai rămâne nimic.

Care sunt cele mai mari greșeli pe care le fac femeile atunci când vine vorba de skincare?

În primul rând își identifică greșit tipul de ten și aici nu e vina lor, ci a multitudinii de informații online care te amețește.

Usucă excesiv tenul mixt și acneic în speranța că acele coșuri vor dispărea. Evident, din păcate, se va produce un exces și mai mare de sebum pentru că intervine și creierul care trebuie să ofere hidratare și altfel nu știe cum să o facă.

Nu folosesc produse anti-îmbătrânire și apoi cred că ridurile instalate se pot șterge cu creme.

Nu folosesc SPF-ul, care este cea mai puternică armă împotriva petelor pigmentare și a foto-îmbătrânirii, dar sunt cumva atacate că li s-a întâmplat să rămână pătate.

Nu apelează la profesioniști pentru că e plin online-ul de reclame și produse minune și ce poate fi mai util decât un dulap plin de creme pe care nu știm cum să le combinăm eficient?

Ce ne poți spune despre îndepărtarea tatuajelor?

Tehnologia ND-YAG este cel mai bun lucru care ni se putea întâmpla nouă, celor cu alegeri de tatuaje greșite din tinerețe.

Da, în funcție de mai multe caracteristici poți aproxima numărul de ședințe și ai nevoie de răbdare până la rezultatul final, dar faptul că poți să îl „ștergi” complet fără urme, cicatrici, sângerare, cojite și minim de disconfort e mai mult decât suficient să pornești la drum.

Ce reprezintă pentru tine Nolia Shop&Academy? 

Sunt mama a trei copii, care sunt lumina și energia mea, iar toate business-urile în care mă implic le văd ca și cum ar fi copiii mei. Când mă implic o fac trup și suflet și e parte din viața mea, iar ca să îți răspund concret la întrebare, Nolia e copilul nostru.

Care este cea mai importantă realizare a ta pe plan profesional?

Sincer, am multe, dar real îți spun că alegerea să activez în domeniul meu de suflet și faptul că am reușit într-un timp catalogat de lume drept foarte scurt este cea mai mare realizare.

Cum arată antreprenoriatul pentru femei?

Nu cred că există nici cea mai mică diferență între antreprenoriatul pentru femei și cel pentru bărbați. Sau aș putea spune că femeilor cu zâmbetul pe buze ar putea să le fie cu 1% mai ușor. Antreprenoriatul este unul singur, ai nevoie de enorm de multe skill-uri, să accepți că uneori vei greși și acele greșeli te vor costa, dar vor veni la pachet cu învățături poate mai prețioase decât „pierderea” suferită, să trăiești fiind scos constant din zona de confort, pentru că altfel nu există evoluție, și nu în ultimul rând, din punctul meu de vedere, antreprenoriatul nu este pentru oricine, indiferent câți bani ai la dispoziție.

Cine este Ana Brumă atunci când nu muncește?

Haha! Și când nu muncește? Glumesc. O femeie care „fuge” acasă să simtă liniște și să își încarce bateriile alături de soțul și copiii ei. Îmi place să mă bucur de timp împreună cu maimuțele mele, cum le spun eu, că o să îmi fie al naibii de dor de anii ăștia și încerc să nu ratez nimic din ce real e important în viața asta.

Banii nu m-au definit niciodată pentru că sunt sigură pe informația din capul meu și știu că îi pot face oricând și oriunde, dar nu îmi hrănesc sufletul. Momentele când pot să îmi plimb mâna în părul copiilor, îmbrățișările și zâmbetele nevinovate, mirosul lor, acestea sunt adevăratele valori și singurele amintiri cu familia care contează.

Cum reușești să menții echilibrul dintre viața personală și cea profesională, ținând cont că ești soție și mama a trei copii?

Și eu mă întreb de multe ori dacă reușesc sau mai dau rateu. M-am setat să fiu focusată și conectată mereu la ce fac, fie că sunt la muncă sau acasă. În timpul meu cu Mihai mă conectez la el, la discuțiile noastre, la timpul nostru împreună și sunt acolo, la fel fac și cu copiii, iar în timpul săptămânii sunt focusată și pe business-uri.

Mai am perioade când munca mă acaparează până ce unul dintre ei mă trage de mânecă și încerc să mă resetez rapid. Nu cred că deține careva cheia succesului, așa că luăm cea mai bună decizie pentru momentul în care ne aflăm.

În afară de beauty, ce alte pasiuni mai ai?

Dacă răspund la întrebarea asta o să radă oricine o să citească: statul pe un șezlong la soare în adierea vântului și mașinile, viteza, adrenalina. De la soare mă încarc și pentru asta în lunile de primăvară-vara sunt cu motoarele la maxim. Viteza și condusul mă relaxează, dar îmi și antrenează concentrarea, e un sentiment de relaxare pe care îl experimentez de fiecare dată.

Care sunt procedurile cosmetice la care tu apelezi periodic?

Eu nu sunt un exemplu prea bun. Testez toate procedurile pe care le aduc în clinică. În plus, constant testez combinațiile de produse pentru rutinele personalizate. Am zile când în sfârșit îi dau tenului meu o rutină potrivită lui și radiază de fericire, iar în ziua următoare îi aplic o rutină total diferită și reacționează ca atare. Dar favoritele mele sunt Hollywood Peel, Microneedling RF și Peelingurile chimice.

Dacă ar fi să alegi doar trei produse de îngrijire a tenului pe care să le folosești zilnic pentru tot restul vieții, care ar fi acelea?

Gel de curățare – înnebunesc dacă nu îmi spăl fața. PrePeel Forte Cream – orice ar fi,  am nevoie de acidul salicilic, având în vedere tenul meu gras. SPF – hidratează și protejează.

Cum arată o zi din viața ta?

Mă trezesc pe la 6.00, când am noroc să nu facă Anais ședință pe la 4.00… că e ora perfectă de povești, îmi fac rutina facială și corporală (nu renunț la timpul meu în baie nici dacă tună și fulgeră), apoi îi pregătim pe băieți de grădiniță și școală.

La 8.00 vine bona micuței și o tăiem la „livrat” copiii și apoi la muncă. Eu în unele zile merg la birou, iar în cele mai multe sunt on duty la clinică. În jur de 16-17 închei cu capitolul muncă și, ori eu ori Mihai, luăm copiii și mergem acasă. În funcție de dorințe avem zile în care ieșim cu toții sau pur și simplu stăm relaxați în intimitatea casei.

Seara pe la 20-21 dăm stingerea copiilor, iar  după e timpul nostru împreună până ne hotărâm că e cazul să și dormim.

Cum îți găsești liniștea?

Acasă, cu toți sănătoși. Mihai și copiii sunt totul pentru mine. Fără ei sau unul din ei lucrurile nu ar mai avea sens. Seara când pun capul pe pernă mă liniștesc rugându-mă. Nu sunt omul care face pontajul duminica la Biserica, dar cred în Dumnezeu și în tot ce înseamnă spiritualitate, vibrație. Rugăciunea are putere oriunde o spui, nu doar în Biserică, atât timp cât crezi în ea și scopul tău e unul sincer și bine intenționat.

Ca să poți să fii bine cu oamenii din jurul tău trebuie să fii bine cu tine prima dată și aici, din păcate, multe persoane se abat de la drum încercând să îi mulțumească pe toți în afară de ei.


Follow Us On Instagram